Knevel & Van den Brink: Geen reserve-Pauw & Witteman

Deze zomer staat in het teken van de verkiezingen en daar spinnen Knevel + Van den Brink garen bij. Het zomervullertje van Pauw & Witteman lijkt daarmee gegarandeerd van in potentie nieuwswaardige uitzendingen. Tijs van den Brink heeft er in elk geval zin in. “Het is heerlijk om Knevel & Van den Brink te mogen maken in een tijd dat er politiek zo veel staat te gebeuren. En dan hebben we ook nog al die gouden medaille-winnaars van de Olympische Spelen. Het wordt wat mij betreft echt genieten.”

Overigens ontkracht Andries Knevel ook dit jaar een kopie te zijn van Pauw & Witteman.

In De Telegraaf zegt hij: “Knevel + Van den Brink zijn anders dan Pauw & Witteman, dat zegt iedereen. Daar ontlenen we zelfs ons bestaansrecht aan. Wij maken een breed journalistiek programma waarin we onze gasten bevragen over hun standpunten. Politici van wie we weten dat zij niets met het geloof hebben, zullen we daar ook niet op aanspreken. Maar er zijn meer onderwerpen die dicht bij de EO staan en waar je het wel over kunt hebben, bijvoorbeeld de ethische kanten van bepaalde zaken.”

Knevel vindt het ook niet erg alleen gedurende de zomermaanden met de late night show op zender te zijn. “Tijs en ik vinden het niet erg dat we niet 35 weken per jaar dit programma moeten doen. Het trekt een enorme wissel op je sociale leven; petje af voor Jeroen en Paul. Tijs heeft jonge kinderen en we zijn allebei ook nog eens heel druk met allerlei andere programma’s.”

Knevel & Van den Brink wordt ook dit jaar in twee blokken uitgezonden, onderbroken door het EK voetbal en de Olympische Spelen. De eerste serie begint op 14 mei en duurt tot 1 juni. De tweede serie uitzendingen start op 13 augustus. De laatste uitzending van dit seizoen is op vrijdag 14 september.

Knevel + Van den Brink, 23.05 uur, EO (NL1)

 

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Knevel & Van den Brink: Geen reserve-Pauw & Witteman

  1. Pingback: Pauw en Witteman toch eerder terug van zomerstop | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>