Gevoel voor understatement in Van Rossem for President


Maarten van Rossem was deze zomer te zien als de gezellige brombeer in De Slimste Mens. Maar Maarten is ook Amerika-kenner, in die hoedanigheid schuift hij geregeld aan bij De Wereld Draait Door. Of maakt hij tv-programma’s. Zoals Van Rossem for President, dat vanavond bij de EO op Nederland 1 is te zien. Op zijn fris-zure wijze laat hij de presidentsverkiezingen van Amerika vanuit de Verenigde Staten zien.

Houden een kogelvrijvest, een Obama-hamburger en een presidentiele Fiat 500 presidentskandidaat Van Rossem in leven in Chicago en Detroit? In de eerste aflevering van Van Rossem for President draagt Van Rossem een kogelvrijvest, eet hij de Obama-hamburger, adviseert hij gratis de tanende auto-industrie, rijdt hij in een Fiat 500, overziet hij zijn land van 250 meter hoogte, wordt hij social worker in een achterbuurt en bezoekt het liefdesnestje van Michelle en Barack. In Detroit en Chicago treedt Van Rossem in de voetsporen van Obama en biedt hij Nederland aan als 51e staat van de Verenigde Staten.

In de afleveringen die daarna volgen vliegt Van Rossem met een helikopter over New York, schiet hij met scherp, leert hij de fijne kneepjes van dirty campaigning, schudt hij de hand van president Abraham Lincoln, vindt hij zijn voorouders in de archieven van de mormonen, oefent hij op zijn pokerface, krijgt hij kritiek op zijn manieren en advies voor zijn First Lady, wordt hij weggejaagd bij het Witte Huis, houdt hij een toespraak in Holland, ondergaat hij een verjongingskuur, wordt hij een cowboy, treedt hij op als stand-up comedian, prikt hij een vorkje mee aan een staatsbanket, neemt hij het op voor indianen, gruwelt in Las Vegas, krijgt een presidentiele stropdas aangemeten, doet examen voor het Amerikaans staatsburgerschap en onderzoekt hij de moord op JFK.

De toon van Van Rossem for President is onderzoekend, soms nieuwsgierig, vaak eigenwijs en met groot gevoel voor understatement. Zijn zoektocht naar het antwoord op de vraag hoe hij president van de VS wordt illustreert de huidige presidentsverkiezing. Hij verbindt heden, verleden en toekomst van Amerika met analyses, mooie verhalen en harde feiten.

Bekijk de promo:

Van Rossem for President, 21.30 uur, EO (NL1)

Zie ook:
- EO maakt Van Rossem for President op NL1

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>