Bert van Leeuwen presenteert nieuw quizje Nederland 2

Bert van Leeuwen blijkt de presentator van Wat Weet Nederland, de nieuwe dagelijkse spelshow in de vooravond van Nederland 2. Al op 4 februari ziet de opvolger van That’s the Question het levenslicht. Bert neemt kandidaten én kijkers mee in het collectieve geheugen van Nederland. In de quiz wordt bepaald wat Nederlanders met z’n allen weten. Kijkers kunnen die bijdrage leveren: zij kunnen meespelen op de website.

Maar op deze site kunnen bezoekers ook gebeurtenissen en weetjes toevoegen en ranken. Dit collectieve geheugen vormt daarmee weer de bron voor de kennisvragen die Bert in de quiz stelt. Zo bouwt Nederland samen aan haar online collectieve geheugen.

Bert: “Ik ben blij weer terug te zijn met een mooie kennisquiz. Ik houd gewoon van het spelletje en dit is een leuke nieuwe variant, waar we kijkers op een bijzondere manier bij betrekken!”

Een soort Wikipedia-quiz dus. Ik ben benieuwd hoe de EO vorm geeft aan het spelletje an sich, wat een goeie kennisquiz heeft natuurlijk een ijzersterke twist nodig.

Zie ook:
- Opvolger That’s the Question heet Wat Weet Nederland?
- Nederland 2 heeft opvolger That’s the Question gevonden
- Succes pubquiz gevangen in nieuwe spelshow Linda de Mol

1 Reacties // Reageer

One thought on “Bert van Leeuwen presenteert nieuw quizje Nederland 2

  1. j.j.groot

    Reactie op, Wat weet nederland van 15 april j.l.
    De langste kustlijn van zuid amerika is veruit Brazilie, loopt van Uruguay tot Frans Guyana.
    Is vel e km. langer dan die van Chili.
    Enige tijd geleden werd gemeld de De Punt ( waar de treinkaping is geweest,) in Overijsel ligt, dit is toch echt Drenthe. De beide
    treinkapingen waren immers in Drenthe.
    M.V.G Jaap Groot Assen

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>