Eva Jinek: Besluit WNL raakt mij persoonlijk

Schermafbeelding 2013-05-24 om 00.05.40Eva Jinek is afgezegd bij WNL voor het programma WNL op Zondag. WNL wil verder met de nieuwe ploeg nu Jinek de overstap maakt naar de KRO, Eva vindt dat ze haar klus – nog vijf afleveringen – gewoon af moet kunnen maken. Wie heeft er hier gelijk; Eva Jinek of WNL? Voor beide partijen valt iets te zeggen.

“De zondag is echt mijn kindje. Ik heb volmondig voor WNL gekozen en met plezier, maar vooral vanwege de kans om op zondagochtend een talkshow te maken”, vertelt Eva in DWDD. “We hebben er 1,5 jaar aan gewerkt en het is echt wat geworden, mensen kijken er graag naar. Ik ben er ontzettend trots op. Ik heb nog maar vijf afleveringen te gaan. Dat ik dat niet mag afmaken, dat ik ook geen afscheid heb kunnen nemen van mijn kijkers… Je kunt zeggen: het is alleen werk, maar dat raakt je uiteindelijk ook persoonlijk.”

Daar staat tegenover dat de transfer van Eva tamelijk onverwacht kwam voor WNL. De omroep wenst haar alle succes in de toekomst, realiseert zich misschien ook wel dat ze een talent als Eva niet eeuwig kunnen vasthouden als kleine omroep. “Ik gun iedereen dat hij zijn ambitie najaagt dus heb ik meteen meegewerkt aan een transfer toen het bekend werd. Ik heb met Eva de afspraak gemaakt dat ze kan blijven tot de opvolger(s) waren gevonden. Die zijn er nu”, zegt WNL-baas Bert Huisjes bij The Post Online.

Want WNL wil in het seizoen 2013/14 ook WNL op Zondag blijven maken, terwijl er kapers op de kust liggen voor het tijdslot. En WNL zonder groot boegbeeld als Eva Jinek, dat is een omroep die heel wat moet lobbyen om dat gedaan te krijgen. In die zin snap ik wel dat ze nu met de nieuwe presentatrice Janneke Willemse aan de slag gaan. Zodat ze iets neer kunnen zetten dat mogelijk de netmanager overtuigt.

Huisjes zegt bij The Post Online dat WNL tot en met december de zondagochtend behoudt. Daarna liggen alle opties nog open.

Zie ook:
- ‘KRONCRV dreigt verhuizing DWDD te blokkeren’
- Bert van der Veer vertrekt met Eva Jinek bij WNL
- WNL haalt Eva Jinek van zondagochtend
- NPO-baas: Wekelijkse talkshow Eva Jinek niet zeker
- KRO’s troef voor dagelijkse talkshow: Eva Jinek
- ‘KRO wil Eva Jinek dagelijks half negen op NL2′

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Eva Jinek: Besluit WNL raakt mij persoonlijk

  1. Linda

    Groot gelijk van WNL, Dat je na 1,5 jaar al weer vertrekt is ook niet bepaalt netjes. En dan natuurlijk weer haar vriendjes Matthijs en Jeroen die hoog van de toren blazen. Ik snap die hele hype rondom Jinek niet, matige interviewer en journalist. Maar ja, iedereen praat elkaar na in Hilversum. Opeens is een programma met 300.000 “een geweldig succes”… Hoogmoed voor de val?

      /   Reply  / 
  2. Anja

    ik snap ook niet waarom Eva Jinek zo populair bij haar collega’s is.

      /   Reply  / 
  3. lisa

    Jinek heeft enkele jaren voor kok gestudeerd. Geen journalistiek. Hetgeen ook vaak te merken was in haar vraagstelling en antwoord daarop. In feite heeft ze geen adequate opleiding gehad. Ze is overal doorheen gemazzeld. Haar verbintenis met Bram was natuurlijk de aanzet voor haar bekendheid. Ik denk dat ze beter kan gaan koken..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>