‘KRONCRV dreigt verhuizing DWDD te blokkeren’

e2a61914363120ffd45167bdbe3d1646Het kat-en-muis-spel om een talkshow op de zondagochtend van Nederland 1 blijkt inzet van een veel groter geheel binnen de publieke omroep. Het wekelijkse uurtje zendtijd staat rechtstreeks in verbinding met de verhuizing van De Wereld Draait Door naar Nederland 1. Het is bekend dat veel omroepen de zendtijd van de Vara buitenproportioneel vinden worden en die eisen dus compensatie. Zo ook KRONCRV, stelt WNL-voorzitter Bert Huisjes althans.

Bij het binnenhalen van Eva Jinek kondigde de KRO meteen aan een talkshow te hebben voor haar. Sterker nog: een dagelijks programma meteen na het Acht Uur Journaal zou ook in de pijplijn zitten.

NPO-baas Gerard Timmer zag dat toch anders. Volgens hem was dit alles nog lang niet zeker. Hij gaat over het invullen van de tijdschema’s en de KRONCRV moest maar netjes op zijn beurt wachten. “Ik begrijp de ambities van de KRO, maar dan moeten ze ook zeggen wat ze minder willen doen. Wij praten met WNL en KRO over dit slot op zondagochtend. Maar een garantie geven wij nooit.”

Bert Huisjes vandaag in De Telegraaf: “Eerder zei Gerard Timmer dat KRO-directeur Taco Rijssemus blufte met zijn belofte aan Eva voor een wekelijkse talkshow. Inmiddels is Timmer onder grote druk komen te staan, omdat anders de nog te vormen fusieomroep KRONCRV de verhuizing van De Wereld Draait Door naar Nederland 1 blijft blokkeren. De nieuwe omroepreus laat zich nu al gelden.”

Huisjes kiest er dan ook voor om Eva zo snel mogelijk te vervangen op zondagochtend, zodat zijn omroep kan bewijzen het tijdslot op zondagochtend ook te kunnen vullen zonder Jinek. “We presteren juist als een volwaardige omroep en willen niet tot een zombieomroep worden gemaakt. We hebben twee programma’s op televisie, die het beide heel goed doen. De dagelijkse ochtendshow scoort beter dan ooit en de zondagochtend bestond als tv-moment niet eens voordat wij ermee begonnen. Dat programma is nu bepalend voor het nieuws, elke zondag weer! Het kan niet zo zijn dat een omroep een presentatrice wegkoopt en er vervolgens een heel programma bij cadeau krijgt.”

Zie ook:
- Bert van der Veer vertrekt met Eva Jinek bij WNL
- Eva Jinek: Besluit WNL raakt mij persoonlijk
- WNL haalt Eva Jinek van zondagochtend
- KRO’s troef voor dagelijkse talkshow: Eva Jinek
- ‘KRO wil Eva Jinek dagelijks half negen op NL2′
- Stoelendans bij publieke omroep begint; DWDD naar NL1

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “‘KRONCRV dreigt verhuizing DWDD te blokkeren’

  1. Frank

    Dat de zondagochtend niet bestond als tv-moment, is natuurlijk niet helemaal waar. Christine van der Horst presenteerde jarenlang talkshows als Lunchroom en Chris Kras op de zondagochtend bij RTL 4.

      /   Reply  / 
  2. Ed

    Huisjes heeft natuurlijk wel een punt; het kan niet zo zijn dat een programma vrolijk mee verhuist met de presentator. Het zou mij niet verbazen als meisje Jinek straks met lege handen staat. Ik begin steeds meer weerzin te krijgen tegen al dat gejuich over haar door van Nieuwkerk, Pauw etc. Wat heeft ze tot nu toe laten zien? Een matige talkshow op een tijdstip zonder enige concurrentie en een enorme flop op de vrijdagavond. Waar blijkt dat “grote talent” dan uit? Ze kan echt niet tippen aan Tweebeeke, Huys of Witteman en ik denk dat ze heel hard op haar gezicht gaat als ze echt een belangrijk tijdslot moet gaan dragen zoals deze presentatoren.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>