Acteurs Passion dupe van vrees boetes CvdM

foto: HP van VeldhovenDe recente boetes die het Commissariaat voor de Media (CvdM) heeft uitgedeeld aan bijvoorbeeld Omroep Max (bakproducten Heel Holland Bakt) en de NTR (inpakpapier Sinterklaasjournaal) zijn niet onopgemerkt gebleven. De schrik zit er goed in om ook maar iets te doen wat neigt naar commercie, zo blijkt bijvoorbeeld bij The Passion. Met 3,6 miljoen kijkers is er grote vraag naar een aantal nummers van het live spektakel, maar EO en KRO durven hier geen goedkeuring aan te geven.

Dat wordt duidelijk uit een item in RTL Boulevard dinsdag. Jeroen van Koningsbrugge wil graag met Wit Licht aan de slag, en heeft daarvoor de zegen van Marco Borsato en John Ewbank. Jim de Groot wil juist een EP uitbrengen met 3 nummers uit The Passion en drie andere liedjes. Maar beide Passion-acteurs krijgen nul op het rekest.

In The Passion worden weliswaar bestaande nummers gezongen, die worden wel in een nieuw arrangement gestoken en ook opnieuw opgenomen. Die opnames zijn tot stand gekomen met publiek geld. En wanneer deze in een downloadwinkel worden verkocht, ontstaat er een commercieel belang. De omroepen lijken nu een fikse boete van het CvdM te vrezen en zien er daarom maar van af.

En daarmee wordt een interessant pijnpunt blootgelegd. Is het Commissariaat nog wel van deze tijd, of moet het zijn werkwijze moderniseren? Of heeft het juist volledig gelijk, en schieten de omroepen onterecht in de slachtofferrol?

Bekijk Wit Licht in The Passion:

Zie ook:
- Boetes voor Heel Holland Bakt en Killer Karaoke

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>