Reclame Heineken wint Gouden Loeki, waardeloze uitzending

Wat was de leukste tv-reclame van het afgelopen jaar volgens het publiek? De walk-in fridge van Heineken. Zelf had ik de reclame tot deze week nooit gezien, maar ik ben dan ook een echte reclamezapper (of doorspoelen in geval van opname). Chantal Janzen presenteerde de 15de uitreiking van de Gouden Loeki, maar dat viel vies tegen.

Arme Chantal, ze presenteerde voor de Avro zo leuk het Televizier-ring Gala. En dan wordt ze uitgeleend aan de Tros voor de uitreiking van een award aan allemaal compleet onbekende mensen voor het grote publiek. Waar ze dan ook nog eens de grijsgedraaide commercials van de afgelopen vijftien jaar aan elkaar moet praten omdat het een jubileum-editie was.

Dat maakte de show op veel momenten bijzonder saai om naar te kijken. Chantal heeft de pech dat al haar grappen doodslaan voor een stug publiek. Krijgt ze een jongen op het podium (de inmiddels volwassen Rolo-jongen) waar vervolgens niets valt uit te krijgen. De live-verbinding met Rigby in Amsterdam en Thomas Acda in Groningen is ook niet optimaal waardoor een samenzang jammerlijk misloopt.

En dan zijn er nog meer mankementen waar Chantal niets aan kan doen, zoals stemoproepen die over de ondertiteling van een Chinees lopen en een prijswinnaar van het bellen die wordt aangekondigd maar vervolgens niet bekend is in de zaal. “U kan het vast wel ergens nalezen op internet.” Ik wens de stemmers succes op de website van de Tros, waar je alleen als heel geoefende surfer misschien vindt wat je zoekt.

Een dikke onvoldoende voor de Tros voor deze liveshow. Zeker aangezien het dit keer primetime op de vrijdagavond is uitgezonden. Dan moet je echt met iets beters komen.

Bekijk de winnende commercial:

Zie ook:
- En de Gouden Loeki 2009 gaat naar…
- Reclamewereld.blog.nl: Walk-in fridge/Heineken winnaar Gouden Loeki 2009

21 Reacties // Reageer

21 thoughts on “Reclame Heineken wint Gouden Loeki, waardeloze uitzending

  1. Michael van Os

    Maar vond je de winnaar van Heineken leuk? Ben wel nieuwsgierig om te horen. Ik dus wel, erg leuk.
    BTW: Die ”grijsgedraaide” 15 commercials van de laatste 15 jaar waren allemaal buitenlandse topcommercials, geselecteerd door een jury van reclame-experts waar o.g. ook in zat. Er kwam een top-5 uit rollen, met als winnaar dat droevige rode IKEA-lampje. Geen van die commercials was ooit te zien op de Nederlandse buis. Wel extra raar dat die merken waren ”afgeplakt.”
    Chantal Janzen snabbelde al op een reclamecongres eerder dit jaar, was evenmin een succes. Maar zingen kan ze prima. Misschien heb je gelijk: te veel inside voor algemeen publiek en dan ook nog eens op prime time.
    Benieuwd hoeveel mensen ernaar hebben gekeken, dat horen we morgen.

      /   Reply  / 
    1. Herman Roggeveen Auteur

      Ja die commercial is wel geinig, maar niet zo’n klassieker als Rolo, Goeiemoggel, Fruitjoy etc

        /   Reply  / 
  2. MadJo

    Ik vond de Sinterklaas commercial van Bol toch leuker in elkaar steken. De Walk-in fridge is wel geinig, maar om het nu de beste te noemen. Nee.
    Dan vond ik de Bavaria spoof daarvan toch net iets leuker.

    Tja, Chantal’s grappen vielen helaas dood :( dat was erg jammer, want ik vond ze wel grappig.
    De quiz liep alleen niet zo en inderdaad dat de prijswinnaar van de reis naar China niet bekend was, en ook niet werd getoond in beeld, was erg genânt.

    Ook het feit dat je op de site van de ster (stergoudenloeki.nl) geen info kon vinden over hoe je kon stemmen. Overigens ook geen succes van een website.

      /   Reply  / 
  3. michel

    Het zou kwa presentatie al veel leuker zijn als mensen uit de reclames het zouden presenteren. bv Harry Piekema van AH en Cora van Mora als presentatieduo.

      /   Reply  / 
  4. Mart

    Ik dacht dat jij popstars gekeken Herman? Je oordeelt toch niet over een paar kleine stukjes tijdens de reclame van popstars?
    Daar komt bij dat het volgens mij niet meer door de tros wordt gemaakt hoor. Eerst was dit volgens mij veranderd in de avro en tijdens de show helemaal geen logo in beeld en dus een programma van de ster.

      /   Reply  / 
    1. Herman Roggeveen Auteur

      Als mediajournalist moet je multitasken. Heb veelvuldig gezapt tussen Popstars en Loeki. Voldoende van die show gezien om te kunnen oordelen. En getuige de reacties een breedgedeeld oordeel :)

        /   Reply  / 
  5. Mart

    Betekent overigens niet dat ik het niet met je eens ben hoor, heb zelf ook kleine stukjes gezien en vond dat ook niet best. Met Caroline Tensen en de cabaret familie vond ik het stukke aangenamer.

      /   Reply  / 
  6. Michael van Os

    @Michel: Zou inderdaad leuk zijn geweest met Harry Piekema, maar daar zou AH nooit toestemming voor hebben gegeven. Hij wordt geheel afgeschermd en zelfs interviews met hem worden niet toegestaan. Harry is de supermarktmanager uit de campagne en dat moet-ie blijven, vinden ze bij Appie. Bijgaand stukkie is oud, maar geldt nog steeds: http://reclamewereld.blog.nl/varia/2009/02/22/supermarktmanager-harry-mag-niet-geinterviewd-worden-van-albert-heijn

      /   Reply  / 
  7. Michael van Os

    Toch maar mooi voor de reclame. De Gouden Loeki-uitzending gisteravond op Nederland 1 (in prime time, vanaf 20.30 uur) trok 1.338.000 kijkers.

      /   Reply  / 
  8. Moniek

    Is het ook bekend wie 2de en 3de is geworden?

      /   Reply  / 
  9. mark

    Het was geen uitzending van de TROS, maar van de AVRO. Overigens was het logo van de AVRO niet te zien tijdens de uitzending, omdat het waarschijnlijk één lang reclameblok betrof. Maar waarom werden alle merknamen afgeplakt of eruit geknipt? Is ook voor het eerst dit jaar, en alle genomineerde bedrijven werden niet eens bij naam genoemd. De STER had toch ook dit jaar een uitzondering kunnen maken, want er wordt toch geen voor iets reclame gemaakt in de uitzending?

      /   Reply  / 
  10. Michael van Os

    @Marc: De merknamen van de vijf genomineerde spotjes voor de Gouden Loeki werden allemaal voorafgaand aan hun vertoning genoemd. Maar er was een aparte vakjury die ”de beste niet-Nederlandse commercials van de laatste 15 jaar” moest uitkiezen (de GL werd voor het 15e jaar georganiseerd, vandaar). En die werden allemaal afgeplakt, en de merken niet genoemd. Absurd natuurlijk. Zo wist je niet eens dat de winnaar van IKEA was (spotje met een droevig oud lampje), enzovoorts. Voor eventuele geïnteresseerden: de uitzending is via Programma gemist nog te zien: http://player.omroep.nl/?aflID=10418949

      /   Reply  / 
  11. stef

    het was een hele slechte show.
    Chantal had hele slechte grappen en komt ongelofelijk dom over, ze is echt GEEN goede presentatrice. De uitzending was saai en heel slecht.

      /   Reply  / 
  12. Marlon

    Ik vond Chantal ook erg slecht en zelfs ronduit onbeschoft tegen de notaris. ‘Dan moet u ook mevrouw Janzen zeggen’, hoe durft ze? Natuurlijk is een notaris ook maar een mens, maar ze heeft de gehele verdere uitzending onbeschofte opmerkingen gemaakt. Ik vind dat Chantal zich moet schamen voor haar presentatie, wat er ook verder allemaal nog misliep met de techniek, zij heeft zich niet van haar beste kant getoond gisterenavond…

      /   Reply  / 
  13. Roon

    We hebben gisteravond met z’n tweeën zitten kijken en we vonden Chantal echt hoogst irritant. Wat kwam ze vervelend bijdehante, bitcherige en soms ronduit onbeschoft over. Ik ben het zeer met Marlon eens. De gehele uitzending zat slecht in elkaar, zoals ook al in het artikel viel te lezen. Ik wilde het graag zien omdat ik benieuwd was, welke reclam zou winnen. Maar Chantal kan dit soort zaken beter niet meer presenteren.

      /   Reply  / 
  14. Fabian

    Chantal deed het echt perfect. Ik vond haar op geen enkel moment bitcherig, ook niet bij de notaris. Al haar grappen waren weer leuk. Al met al ook een veel betere presentatie dan het afgelopen Televizier-Ring Gala.

      /   Reply  / 
    1. Jordy

      Laat me raden; Fan van Chantal Janzen?

        /   Reply  / 
  15. Roy

    Chantal janzen kan alleen maar mooi wezen. Ze sloeg de plank helemaal mis! Daarbij kreeg ik af en toe het idee dat ik naar Klokhuis keek met haar Jip en Janneke taal uitleg over de stemmen telling! De opmerkingen van haar vond ik ook best onbeschoft zoals: nou notaris, ga jij maar verder tellen met je telraam :S!

      /   Reply  / 
  16. Thies

    ik snapte die grap van die jongen die de uitslag rennend kwam brengen ook niet. “bos runner” ofzo zei Chantal. Maar wat daar nou grappig aan was????

      /   Reply  / 
  17. Marlon

    @Thies: Ze bedoelde: “Run, forrest, run!” uit de film Forrest Gump. Maar het sloeg inderdaad nergens op…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>