Wendy van Dijk en RTL zijn bijna rond

Wendy van DijkEerst was er het gerucht, toen het vertrek en nu bijna het nieuwe contract. De transfer van Wendy van Dijk leek er een te worden die lang ging duren, maar waarschijnlijk dit weekend al zal RTL trots kunnen melden de SBS-ster te hebben binnengehaald. De gesprekken tussen de twee partijen zijn in een afrondende fase, aldus RTL.

De strijd tussen SBS en RTL wordt daardoor steeds hardnekkiger. RTL wist al Formule 1, Weekend Miljonairs, Robert ten Brink en nu dus Wendy van Dijk bij de zender weg te slepen. SBS op zijn beurt ronselde de soap The Bold and the Beautiful weg en het afdankertje Jouw Echte Leeftijd. Ondertussen vechten de twee ook nog een ijsrel uit met Dancing on Ice / Sterren schaatsen op het IJs.
Wendy van Dijk laat vermoedelijk het programma Hart in Aktie achter bij SBS 6. Het is interessant om te speculeren welke programma’s zij bij RTL zal gaan presenteren. Dancing on Ice zou een mooie start zijn geweest, maar daarvoor is Martijn Krabbe aangetrokken. Hij gaat de kunstschaats-variant van Dancing with the Stars samen doen met de Vlaamse Fransesca Vanthielen.

Maar er blijft genoeg over; programmadirecteur Bart in ‘t Hout zei immers eerder in juni dat er 12 nieuwe amusementsprogramma’s komen van ‘verfijnde kwaliteit’. Een aantal daarvan is al bekend: naast Dancing on Ice krijgt RTL ook Game Marathon, Holland’s Next Topmodel, The X-Factor en een remake van het Britse klusprogramma Property Ladder. In de pijplijn zitten verder een tweede, nieuw klusprogramma, een nieuw programma van Herman den Blijker en een nieuw programma van Patty Brard en Bowling with the Stars.

Bij veel van die programma’s zijn de poppetjes al ingetekend. Van The X-Factor wordt steeds luider gefluisterd dat Robert ten Brink de presentatie op zich neemt. Maar dat programma zou heel goed door twee mensen gepresenteerd kunnen worden. Datzelfde geldt voor Game Marathon. En Wendy van Dijk als klusbabe? Waarom niet.

Daarnaast is er ook altijd een plekje vrij aan de desk van RTL Boulevard. Het zij als vaste vervanger van Daphne Bunskoek, het zij als deskundige op het gebied van human interest, media, mode of wat dan ook.

Kortom: genoeg mogelijkheden voor Wendy van Dijk bij RTL. Het wachten is op de officiële bekendmaking. Maar dat kan nooit lang meer duren.

Zie ook:
- Wendy van Dijk opent transferseizoen
- Gerucht: Wendy van Dijk in de etalage
- RTL4 wordt zender voor ‘verfijnd amusement’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>