SBS vindt overstap Van Dijk naar RTL ‘heel vervelend’

NanceNaar het schijnt heeft Wendy van Dijk niet heel netjes gehandeld bij haar transfer. Tegen SBS zei ze zoekende te zijn, en het liefst alleen maar films te maken. Ondertussen loopt ze regelrecht naar de concurrent, RTL. En daar zijn ze bij SBS niet blij mee. "Heel vervelend", laat programmadirecteur Eric van Stade weten aan het AD. In de krant zegt hij zich geen zorgen te maken over een gat in zijn programmering: in Nance Coolen (foto) ziet hij een waardige opvolger/vervanger/vulling van Wendy van Dijk.
Van Stade in het AD: "We hebben haar van alles aangeboden, maar ze zegt me dat ze niet goed
weet wat ze wil. Sinds haar vader overleed is ze op zoek. Haar instinct
vertelt haar dat ze hier weg moet, zegt ze. Het liefst zou ze alleen
maar films maken." En over de overstap naar RTL: "Dat vind ik raar, want tegen mij zegt ze dat ze zoekende is."

Ik schreef het hier gisteren al: Wendy van Dijk past niet meer bij SBS. De zender mikt op een heel brede doelgroep met gezichten die de zender zelf heeft grootgebracht, zoals Viktor Brand, Maureen du Toit en Piet Paulusma. Nu is Wendy van Dijk ook doorgebroken bij de zender, maar zij ontwikkelde zich de laatste jaren tot een gezicht met meer klasse of status. Ze ontgroeide SBS als het ware.

Daarbij: de laatste tijd was ze alleen te zien met Hart in Aktie. Bij Ushi & Van Dijk en Domino Day kwam ze niet meer in actie. Dat kan een eigen keuze zijn geweest, of iets van SBS zelf. Bij RTL zijn in elk geval genoeg plekken te vullen met een sloot aan nieuwe programma’s die daar in het nieuwe seizoen beginnen.

Zie ook:
- Wendy van Dijk en RTL zijn bijna rond
- Wendy van Dijk opent transferseizoen
- Gerucht: Wendy van Dijk in de etalage
- RTL4 wordt zender voor ‘verfijnd amusement’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>