Culinaire soulsearch met Jamie Oliver

Jamie OliverDe laatste keer dat we Jamie Oliver in actie zagen, stond hij voor de moeilijke opgave om het menu op middelbare scholen in Engeland aan te passen. Moeilijk omdat zijn budget nagenoeg 0 was en de Britse schooljeugd verknocht was aan de vette hap die ze elke dag kregen voorgeschoteld. Maar met veel doorzettingsvermogen toverde hij toch een gezonde en eenvoudige massamaaltijd tevoorschijn. Na afloop was de Britse kok wel een beetje bang de liefde voor het vak kwijt te raken. Dus ging hij op soulsearch in Italië. De camera’s draaiden mee.
Rondreizend in zijn camper herontdekt Jamie waarvan zijn gastronomische hart sneller gaat kloppen. Zijn eerste bestemming is de Siciliaanse hoofdstad Palermo. Hij kampeert er, ontmoet verschillende voedselliefhebbers en leert er
koken op straat. Voor hij het weet, staat hij midden in de nacht op een
avondmarkt te grillen.

De volgende stop maakt Jamie op Marettimo, een klein Siciliaans
eilandje, waar geen auto’s zijn. Het eiland is één groot groente- en
fruitparadijs. Jamie meldt zich bij een restaurant dat goed bekendstaat
en hij loopt als een hondje aan achter eigenaar Giovanni, die hem leert
dat simpel koken belangrijk is.

Er is nog geen programma geweest met Jamie Oliver dat ik niet leuk vond. Het kan bijna niet anders dan dat Jamie Goes Italy opnieuw de moeite waard is. Alleen het uitzendtijdstip is wat onhandig. Doe mij dan maar weer die zaterdagavond, zo ergens rond 20.00 uur.

Jamie Goes Italy, 21.30 uur, RTL 5

Zie ook:
- De hetze van Jamie Oliver tegen schoolkantinevoer, op rtl
- Het doorzettingsvermogen van Jamie Oliver

1 Reacties // Reageer

One thought on “Culinaire soulsearch met Jamie Oliver

  1. rebekka

    Ik heb er ook erg hard om gelachen, vooral toen hij vis ging grillen op die markt in Palermo. Jamie is dan wel erg commercieel, hij lijkt mij een sympathieke gast.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>