RTL 4 snijdt weer in gezonde lichamen

Een tijdje is het relatief rustig geweest op het gebied van cosmetische chirurgie op de Nederlandse televisie. Begin deze eeuw 'smulde' men van operatietelevisie, een tijdje terug verdwenen veel van deze programma's. Op RTL 4 komt het nu weer terug in de vorm van Gewoon Mooier. Niet meer 's avonds (laat) maar op zondagmiddag, terwijl op de andere netten familiefilms, sport of muziekprogramma's bezig zijn. Al laat Gewoon Mooier (oorspronkelijk voor Talpa bedoeld) vermoedelijk minder operatietafel zien dan zijn soortgenoten.


Het programma lijkt vooral te focussen op het waarom achter de ingreep. Presentatrice Corine Boon volgt iemand vanaf het moment dat de beslissing wordt genomen tot na het herstel van de operatie. De 'hoofdpersoon' in zo'n aflevering wordt afgewisseld door gesprekken met mensen die zich uitspreken over plastische chirurgie. In de eerste aflevering zal dat Wendy van Dijk zijn.

Ik schreef het hier twee maanden terug al: voor mij hoeven al die programma's over chirurgie niet op televisie. Al begrijp ik goed dat veel mensen een dergelijke wens hebben of het interessant vinden om naar te kijken. Ieder zijn meug, ik zet de tv er in elk geval niet voor aan.

Gewoon Mooier, 16.15 uur, RTL 4

Zie ook:
- Ook bij Talpa onder het plastische mes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>