RTL-baas kent niet alle deelnemers Dancing on Ice

Op de laatste vrijdag van elke maand neemt De Wereld Draait Door de afgelopen mediamaand door. Gisteren schoof RTL-directeur Fons van Westerloo aan om zaken in een context te plaatsen en het tv-nieuws te becommentariëren. In de talkshow deed hij enige opmerkelijke uitspraken. Zo kende Van Westerloo niet eens alle 'sterren' die meedoen aan Dancing on Ice. "Dat moet ik eerlijk bekennen. Tja, er kijken één miljoen mensen naar Camping Life, dan kijken er 15 miljoen niet", schetste hij de situatie.

Verder blijft hij volhouden dat RTL de eerste was met een ijsshow en dat zijn bedrijf daarin een eigen koers vaart. Ook al werd het programma van de zaterdag naar de vrijdag verplaatst, de dag waarop SBS altijd al Sterren dansen op het IJs uitzond. Toch blijft SBS meer kijkers trekken. "Wij hebben een BBC-format, daarin wordt gedaan alsof het om iets gaat. Terwijl SBS er een potje van maakt. Als SBS dan meer kijkers trekt, ben ik daar even met programmadirecteur Bart in 't Hout bedroefd om." Van Westerloo zegt zich niet met de inhoud te bemoeien van de show. "Daar zijn programmamensen voor. Zijdelings zal ik ze wel adviseren wat te doen." De directeur zegt geen plannen te hebben om Dancing on Ice op een andere avond uit te gaan zenden om zo meer kijkers te trekken.

GTST
Ook werd ingegaan op het gerucht dat er paniek is ontstaan rondom de kijkcijfers van GTST. De soap scoorde in hoogtijdagen dagelijks 2 miljoen kijkers, maar duikt nu geregeld onder de 1,5 miljoen. "Bij programma's die jaren lopen, moet je soms iets nieuws bedenken. Dat is nu ook het geval. Wij maken ons daar geen zorgen om. Elke dag kijken er nog 1.6 miljoen mensen."

Liefde op het Tweede Gezicht
Een ander spraakmakend tv-nieuwtje: de datingshow voor verminkte mensen op SBS 6. Van Westerloo wil het programma niet afmaken voor er iets te zien is geweest; wanneer het integer wordt gemaakt, kan het volgens hem een mooi programma zijn. "Ik heb daar overigens mijn twijfel bij, aangezien de eerste titel Monsterlijke Liefde was."

Tien
Tot slot de stand van zaken rondom zender Tien. "Het doet wel pijn in mijn vaderlijk hart dat de kijkcijfers zo laag blijven", zegt hij over de zender waar zoon Remko programmadirecteur is. "Er zitten daar teveel kapiteins op één schip. Dan kan je niet een koers varen", aldus vader Fons.

Zie ook:
- Van Westerloo weet alles
- Datingshow voor verminkte mensen op SBS 6
- Parade van schnabbelende b-sterren op de schaats

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>