Transfer: Henkjan Smits van RTL naar SBS

RTL moet op zoek naar een nieuw jurylid voor talentenjachten als Idols en X Factor. Henkjan Smits heeft namelijk zijn biezen gepakt. De talentscout tekent een driejarig contract bij SBS 6, waar hij zitting neemt in de jury van So You Wannabe a Popstar. Daarnaast wordt hij één van de gezichten van Shownieuws, de rubriek die de laatste tijd al is uitgedijd met Patty Brard en Sjimmy Bruijninckx. Naar verluidt krijgt hij in de toekomst nog meer programma's, waaronder een grote zaterdagavondshow. Een opmerkelijke televisietransfer.

Ik had namelijk helemaal niet het idee dat Henkjan ontevreden was bij RTL of er te weinig werk had. Bij Idols en X Factor kwam hij op mij altijd als zeer gezaghebbend over. En als vervanger van Albert Verlinde deed hij het ook keurig. Nu hoeft de overstap niet te maken te hebben met ontevredenheid, misschien deed SBS wel een voorstel waar hij geen nee tegen kon zeggen.

In elk geval een slimme move van de zender, want Smits is een fraaie tv-persoonlijkheid. Al kan ik mezelf nog niet zo goed indenken hoe hij het er vanafbrengt in Shownieuws.

Zie ook:
- Sharon wint merkwaardige finaleshow X Factor
- X Factor: Henk en Henkjan kibbelen voort
- Patty Brard houdt contract over aan schaatsuitje SBS
- SBS zingt in 2007 weer met de sterren

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Transfer: Henkjan Smits van RTL naar SBS

  1. Herman

    dat was een keuze van de platenmaatschappij, daar kan RTL niets aan doen. Maar idd, misschien mag hij bij SBS wel die artiesten begeleiden.

      /   Reply  / 
  2. roelof

    blij dat hij niet meer bij rtl zit ik vond hem walgelijk
    maar ik zie hem nu niet echt naast patty brard staan en samen shownieus presenteren ik heb daarbij m,n twijfels

      /   Reply  / 
  3. Patrick

    Zojuist is bekend geworden dat Jochem van Gelder & Hilbrand Nawijn meedoen aan So You WANNABE a POPSTAR.

      /   Reply  / 
  4. Johan

    Vind het jammer dat hij naar Sbs gaat. Het schijnt dat Idols najaar 2007 weer komt. Het zou jammer zijn als hij er niet bij zou zijn. Maar lijkt me wel leuk om te zien bij Shownieuws enzo.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>