Fons van Westerloo kan zijn spullen pakken

RTL 4 + 5 + 7 + Tien heeft niet geleid tot het succes waar RTL op gehoopt had. De beloofde 35% marktaandeel in de doelgroep 20-49 jaar is begin 2008 nog niet gehaald, RTL zit er met 31% nog ruim onder. Volgens ingewijden in Hilversum is het tegenvallende presteren van RTL Nederland aanleiding voor het moederbedrijf om topman Fons van Westerloo te vervangen, terwijl hij een half jaar geleden nog voor drie jaar bijtekende.

In het AD staat te lezen dat moederbedrijf RTL Group binnenkort bekend zal maken dat Van Westerloo vervangen zal worden door huidig financieel directeur Bert Habets. De topman van RTL Nederland is niet de enige die het veld moet ruimen, volgens de geruchten valt het doek ook voor programmadirecteur Bart in 't Hout die al sinds maandag 'ziek' thuis zit.

Fons van Westerloo stapte vier jaar geleden verrassend over van SBS naar RTL en onder zijn leiding nam de winstgevendheid van RTL toe, maar dat is -mede door bezuinigingen op de programma's- ten koste gegaan van de kijkcijfers.

Zoals gezegd heeft Van Westerloo medio 2007 zijn contract met RTL nog voor een periode van drie jaar verlengd. Hij zal vermoedelijk een andere functie binnen de organisatie krijgen. De vermeende nieuwe baas heeft al de opdracht meegekregen om een flinke reorganisatie door te voeren. De eerste sporen daarvan merkten we begin dit jaar al toen bekend werd dat onder andere Sylvana Simons geen vast contract meer krijgt bij RTL, maar slechts nog op projectbasis met de zender(s) zullen werken.

Lachende derde in dit geheel is natuurlijk SBS. Talpa kwam, Tien ging, werd vervolgens RTL 8, maar is nooit een echte bedreiging geweest. En nu met de interne problemen bij RTL nog minder. We blijven de soap rond RTL volgen!

Update: Fons van Westerloo vertrekt inderdaad uit zijn huidige functie. Hij is gevraagd om toe te treden tot de raad van commissarissen van het bedrijf en als adviseur van de RTL-Group internationaal. Dat heeft Van Westerloo zaterdag 12 januari gemaild naar alle medewerkers van RTL.

Over zijn vertrek wilde Fons van Westerloo verder het volgende kwijt: "Tegenvallende kijkcijfers hebben geen enkele rol gespeeld bij het aanbod van RTL, noch in mijn besluit het aanbod van RTL Group te accepteren". Daarnaast zou Bart in 't Hout niet 'strategisch ziek' zijn, daarover zegt Van Westerloo "Hij zit maandag gewoon weer achter zijn bureau". Echter, In 't Hout beraadt zich wel over zijn toekomstige positie aangezien hij zijn aanwezigheid bij RTL nauw verbonden acht met die van Fons van Westerloo, zo zegt de ex-RTL-baas zelf.

Zie ook:
- Overbevolking RTL eist zijn tol; Sylvana contract kwijt
- En nu moet er toch wel paniek bij RTL zijn
- Fons van Westerloo tekent drie jaar bij RTL bij

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Fons van Westerloo kan zijn spullen pakken

  1. !#Michael#!

    Zoals Maxima zou zeggen: ‘Dat is een beetje dom Jorn’

    Het is geen 20-39, maar 20-49 jr ;) :P

      /   Reply  / 
  2. Jorn

    Hè, die vervelende toestenborden ook! Natuurlijk bedoelde ik de boodschappers in de leeftijdscategorie 20-49 jaar.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>