Jury X Factor met twee mannen en twee vrouwen

Dit weekend barst talentenjacht X Factor los in Amsterdam. Daar zijn de eerste audities, die vanaf januari bij RTL 4 zijn te volgen. In RTL Boulevard zijn zojuist de juryleden bekendgemaakt. Het gaat om Idols-juryleden Eric van Tijn en Gordon, ex-Avro en Dolly Dot Angela Groothuizen en de jonge platenbaas Stacey Rookhuizen (23, foto, vriendin Tiësto). Daarmee is de jury niet met één lid uitgebreid, maar ook nog eens compleet vernieuwd.

In de jury van X Factor 1 zaten Henkjan Smits, Marianne van Wijnkoop en Henk Temming. Wel is presentatrice Wendy van Dijk gebleven, al wordt zij dit keer bijgestaan door Martijn Krabbé.

De jury zal de schifting van de talenten gezamenlijk op zich nemen. Maar in het laatste stadium worden de groepen (tot 25 jaar, 25+ en groepjes) verdeeld onder de juryleden. Onduidelijk is of er nu een vierde groep wordt samengesteld, of dat één jurylid in dat laatste stadium onpartijdig blijft.

Jammer dat Marianne van Wijnkoop niet terugkomt, wel leuk dat Stacey Rookhuizen in de jury zit. Meisje dat verstand heeft van muziek en de muziekindustrie en ook nog eens lekker alternatief/indie op televisie overkomt.

Zie ook:
- Alles weer koek en ei tussen Gordon en RTL
- X Factor komt begin 2009 terug
- Tactisch stemmen in liveshows Popstars

25 Reacties // Reageer

25 thoughts on “Jury X Factor met twee mannen en twee vrouwen

  1. Mart

    inderdaad gewoon zonde dat mariannne van wijnkoop niet in de jury zit.
    Zal vast wel weer te oud zijn volgens rtl.Ach denk toch dat deze x factor reeks wel eens een flop kan worden.

      /   Reply  / 
  2. Mart

    Komen ze met x factor als we net 4 maanden popstar achter de rug hebben. Hadden beter volgend seizoen met een nieuwe reeks idols kunnen komen. Gok op 1 miljoen voor de audities en daarna nog zo;n 800.000 bij de liveshows, veel te weinig dus. weet zeker dat paul de leeuw en een uri geller reeks hoger zullen scoren.

      /   Reply  / 
    1. martiseenloser

      SUKKEL :D :D:D:D

        /   Reply  / 
  3. rob

    word dit op zaterdagavond uitgezonden….na ik hou van holland???(neem aan dat er meer dan 7 aflevering komen…,aangezien er ook nog wat extra afleveringen worden opgenomen)…
    of op de vrijdagavond in plaats van films???.
    enig idee herman????????.

      /   Reply  / 
  4. sander

    In engeland is ook al twee seizoenen lang 4 jurleden.
    1; voor 26+
    2; voor groepjes
    3; voor jongens
    4; voor meisjes

    Misschien dat ze dat hier ook wel gaan doen.

      /   Reply  / 
  5. Brian

    Hoop dat ze zoals in Engeland er een echte grote show van maken. Met grote sterren (in Engeland hebben ze bijv Britney Spears).

      /   Reply  / 
  6. tracey

    Ze moeten eigenlijk nog een groep maken voor de 50+ sers….want die zijn er ook zeker met talent! Het hoeft niet altijd jong te zijn 26+ en > is misschien een iets te grote groep….

      /   Reply  / 
  7. PHX

    Niet iedereen kijkt naar de goedkope SBS rotzooi Mart, maar wel naar RTL. Beetje positiever kan ook wel.

      /   Reply  / 
  8. X-NewZ: Vote Now!

    jammer jammer jammmer dat Marianne niet in de jury zit. Kijkcijfertechnisch verwacht ik vrij weinig van X-factor, mede door Gordon. Jammer.

      /   Reply  / 
  9. sabine

    die stacy is volgens mij wel tof ! had wel s wat over r gelezen… lachen toch, zo’n jong iemand… beter dan marianne!!

      /   Reply  / 
  10. MASIS

    @ Brian:

    Denk je serieus dat ze dat kunnen betalen?

    Bij de engelse x-factor had je mariah carey afgelopen week en de komende weken o.a. leona lewis, britney spears en beyonce. Dat zijn pas artiesten!Hier kunnen ze niet meer krijgen dan een C-artiest als trijntje oosterhuis,haha:D

      /   Reply  / 
  11. Ria

    Weer Gordon :( ((( ?! Ik vond het de eerste keer al zo’n fiasco. Hij trekt alle aandacht naar zich toe en lalt overal tussendoor.

      /   Reply  / 
  12. michel

    @phx Een beetje minder kan ook wel. Je kijkt echt wel elke Vrijdag naar Popstars jongetje!

    Is niks goedkoops aan hoor deze show. Net als ik X factor een duur programma. Weet je wat wel goedkoop is ? Ik hou van Holland! Een samenraapsel van oude spelletjes in een show! Met gemaakte gezelligheid. In jaren 80/90 waren de grote spelshows spannend en gezellig! Hier word zo geroepen om het ouderwedse Zaterdagavondgevoel dat het te gemaakt word! Wat verder goedkoop is? Succes verzekerd is reclame voor een verzekerings maatschappij en niet zn klein beetje ook! Moment van de waarheid goedkoop en slap en veel minder dan Weekend miljonairs. Wed dat ik het kan is een slap aftreksel van Wedden dat enz. Dus als je Sbs goedkoop vind? Rtl kan er ook wat van!

    ps Ik ben geen zender fan!

      /   Reply  / 
  13. PHX

    beste michel, ik kijk nog geen seconde naar een programma dat door gerard joling gepresenteerd wordt.

      /   Reply  / 
  14. Mart

    Komt gewoon weer op de zaterdagavond, al zakken de kijkcijfers steeds iets verder weg, dat zagen we al bij idols. Waarom zetten ze het net op de woensdagavond daar kan het nog wel eens een succesje worden. Denk op zaterdag onder het miljoen maar op de woensdagavond kunnen ze makkelijk 1,2 miljoen kijkers halen, daar is de concurrentie niet zo groot. Alleen het CL voetbal dan. In belgie doen ze dit volgens mij nu ook. Dan hebben ze eindelijk eens groot amusement op een doordeweekse dag. Zoals in de jaren negentig op de donderdag het geval was (dat zou trouwens ook nog kunnen als ff geen cent te makken is afgelopen)20.30-22.00 en 22.00-23.00 ogilvie /Char want na 22.30 staat er toch niks bijzonders bij rtl4)

      /   Reply  / 
  15. maarten

    Er zijn Stacey’s en Stacey’s. Deze Stacey is echter niet het groene blaadje dat Tiesto aan de haak heb geslagen. A) ze is ouder en B) ze verdient beter dan Thijs Verwoest ;-)

      /   Reply  / 
  16. E

    Wat doet die Stacey hier? Meest overgehypete persoon van de afgelopen 10 jaar.
    Nee serieus, wel duizend keer in de programma’s geweest als “jongste platenbaas van Nederland” maar met datzelfde label precies 0,0 bereikt. Onthutsend dat er niemand beters te vinden is voor een X Factor juryplek…

      /   Reply  / 
  17. E

    Wat doet die Stacey hier? Meest overgehypete persoon van de afgelopen 10 jaar.
    Nee serieus, wel duizend keer in de programma’s geweest als “jongste platenbaas van Nederland” maar met datzelfde label precies 0,0 bereikt. Onthutsend dat er niemand beters te vinden is voor een X Factor juryplek…

      /   Reply  / 
    1. Dennis

      Helemaal met je eens wat doet een meisje wat zelf net uit de luiers is bij zo’n jury!!!!! Wie de fuck is ZIJ dan om een ander op zijn/haar kwaliteiten of talent te beoordelen terwijl ze zelf nog totaal nix heeft klaargespeeld in de muziekwereld heel snel dumpen die hap!! ONGELOOFLIJK!!!

        /   Reply  / 
  18. X-NewZ: Nog 1 uur tot de special

    RTL 4 moet gewoon op vrijdag amusement plaatsen.DOI sloeg niet aan, maar X-Factor kan zeker een hitje worden.

      /   Reply  / 
  19. Carice

    Nou, dat werd het zeker! Ruim 1,5 mil. kijkers tijdens de eerste aflevering. Alle nieuws over X-factor 2009, kun je o.a. vinden op http://www.dexfactor.nl/ Ik ben benieuwd wie er naar de lifeshows gaan. Een X van Carice.

      /   Reply  / 
  20. Irma

    Met kromme tenen zit ik elke keer weer naar het slechte commentaar en de onprofesionaliteit van Stacy te kijken. Haal dat meisje eruit, ze past er absuluut niet tussen!
    En Wendy van Dijk denkt af en toe dat ze tussen kinderen voor kinderen staat te presenteren!

      /   Reply  / 
  21. Wybo

    Elke keer als ik X factor zie,en met name de jury dan vind ik dat Eric,Gorden,Angela redelijk prof: overkomen,maar dan die,,Stacy,,haar ondeskundigheid,maar kijk haar maar eens goed in de ogen,gewoon griezelig.
    Ik heb het idee dat zij zwaar gebruikt,en dan ook totaal geen zelfcontrole meer heeft..
    Een gek griezelig ongecontroleerd dwaasje…..

      /   Reply  / 
  22. bas

    RTL 4 let op de kijkcijfers. als je zo doorgaat met Gordon gaat de kijkcijfers verloren. als jurylid en ook als zanger slechter kan niet.

      /   Reply  / 
    1. lol

      Bas let op je taalgebruik. Formuleren blijft lastig.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>