Sinterklaas dit jaar met drie avonturen op tv: Slot Marsepeinstein nieuw

Het duurt nog even voordat Sinterklaas met de stoomboot naar Nederland komt. De afgelopen jaren kon je op televisie naar twee avonturen van de sint kijken; de dagelijkse beslommeringen kwamen aan bod in het Sinterklaasjournaal op de publieke omroep en bij Jetix was de jeugddramaserie De Club van Sinterklaas te zien. Dit jaar wordt het nog verwarrender voor de kinderen want ook Nickelodeon brengt zijn eigen Sinterklaas-serie op televisie: Slot Marsepeinstein.

De serie wordt gemaakt door Studio 100, het brein achter successeries Het Huis Anubis, Amika, Mega Mindy, Kabouter Plop en alle K3-films. Ook rondom Slot Marsepeinstein is een spannend verhaal verzonnen.

De opa van de 12-jarige Jonas is de klokkenmaker van Sinterklaas. Als opa op een dag naar het kasteel van Sinterklaas moet om de grote pakjesavond-aftel-klok na te kijken, achtervolgt Jonas hem stiekem. Zo belandt Jonas in het kasteel van Sinterklaas, genaamd Slot Marsepeinstein. In dit kasteel mogen kinderen natuurlijk helemaal niet komen, anders zouden ze hun cadeautjes al van tevoren zien. Jonas verstopt zich daarom in een immense pakjeskamer, waar ook een grote magische klok staat. Helaas heeft Jonas zich net op de verkeerde plek verstopt…. Zal pakjesavond voor altijd veranderen? Of zal Jonas het voortbestaan van Sinterklaas veilig weten te stellen?

De tv-serie zal het begin zijn van een langere samenwerking waarbij we dit Sinterklaasproject uiteindelijk op een multimediale manier in de markt gaan zetten. Daarbij vinden wij het beide heel belangrijk het traditionele Sinterklaasfeest in ere te houden dat zo geliefd is bij de Nederlandse en Belgische kinderen”, aldus Patrick Alders, General Manager Nickelodeon.

Bekijk de officiële tune van Coole Piet Diego hier of het duet Verliefd met Patricia Paay.

Zie ook:
- Coole Piet terug in De Club van Sinterklaas & De Jacht op het Kasteel
- De Club van Sinterklaas & De Jacht op het Kasteel begint
- De Club van Sinterklaas verplettert Slot Marsepeinstein
- Familiezender SBS 6 haalt Het Feest van Sinterklaas binnen
- Nieuwe avontuur De Club van Sinterklaas

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Sinterklaas dit jaar met drie avonturen op tv: Slot Marsepeinstein nieuw

  1. Harry Donner

    Valt wel mee hoe verwarrend want Jetix stopt nu ze 100% Disney zijn met de club van Sinterklaas.
    Of die serie nog ergens anders opduikt is vooralsnog een raadsel…

      /   Reply  / 
    1. Linaah

      Tuurlijk niet…Club Van Sinterklaass..is gewoon Disney xd

        /   Reply  / 
  2. eten met een vork

    club van sinterklaas gaat naar SBS6

      /   Reply  / 
    1. Harry Donner

      Volgens het persbericht was het alleen Feest van Sinterklaas…

        /   Reply  / 
  3. michel

    Jetix word Disney en dat De club dan mee verhuist is niet helemaal zeker maar, ze hebben nog niet laten weten dan De club van Sinterklaas ook echt stopt!

    Over dat De Club van Sinterklaas naar SBS6 verhuist. Die kan is heel klein omdat Het feest van Sinterklaas bij SBS6 zich nu richt op De grote bioscoopfilm rondom Sinterklaas die dit najaar in de bioscoop komt. SBS6 heeft teven de uitzendrechten van De film Sinterklaas en het geheim van het grote boek en gaan deze ook uitzenden. Grote kans dat dus niet de pieten van De Club maar, die van defilm ook op het feest te zien zijn.

      /   Reply  / 
  4. Nick

    Sowieso vond ik de serie op Jetix minder worden de afgelopen jaren..wat ik zelf erg jammer vond. We krijgen hier vast zo’n domme sinterklaas uit belgie

      /   Reply  / 
  5. MASIS

    Wanneer wordt Jetix Disney? Dat is de grote vraag.

      /   Reply  / 
  6. michel

    Dat is het stiekum al de vraag is wanneer ze de zender omdopen in Disney. Gaat waarschijnlijk in heel Europa tegelijk gebeuren.

      /   Reply  / 
  7. Zo

    ik gok erop dat jonas het feest net op tijd weet te redden. maar er zij idd wel heel wat sinterklaas dingetjes op tv, op de publieke de intocht en het journaal, op de comercieele komt de sint in elk programma en de club van sinterklaas, slot marsepijn, sbs met het grote feest en op die belgische zender komt er ook een, verwarrend allemaal.

      /   Reply  / 
  8. Timon

    Ochtend Piet zal ook wel weer komen

      /   Reply  / 
  9. Pingback: De Club van Sinterklaas verplettert Slot Marsepeinstein | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>