Kijkcijfers zondag: Sneeuw kluistert Nederland aan de buis

Veel programma’s hebben gisteren bovengemiddeld veel kijkers mogen verwelkomen door de sneeuwval. Veel verkeer in het land was lamgelegd waardoor de televisie voor een welkome afleiding zorgde. Life4You van Carlo Boszhard en Irene Moors behaalde een seizoensrecord met 1,2 miljoen kijkers op de zondagmiddag. Verder zijn het vooral de nieuws- en actualiteitenrubrieken die er met de winst vandoorgaan.

Het NOS Journaal scoort 3,4 miljoen kijkers en dat is sinds maanden niet meer voorgekomen. Ook het RTL Nieuws is met 1,7 miljoen kijkers erg goed bekeken. Hart van Nederland scoorde op de late zondagavond voor SBS 6 nog eens 1,6 miljoen kijkers.

Ook het Avro-amusement Op Zoek naar Mary Poppins deed goede zaken. 1,6 miljoen mensen keken naar de show met Frits Sissing, de uitslag trok nog eens 1,4 miljoen kijkers. Lieve Paul PS op Nederland 1 scoorde met 1,6 miljoen kijkers ook bovengemiddeld.

De grote verliezer deze avond is Studio Sport. Alle Eredivisie voetbalwedstrijden zijn afgelast en dus was er ‘s avonds weinig reden om te kijken. Toch stemden er nog 1,7 miljoen mensen af om 19.00 uur op Nederland 1. Dat is grofweg een miljoen kijkers minder dan de afgelopen weken.

RTL 4 programmeerde De Nederlanders van het Jaar. Neelie Kroes werd door de kijker uitgeroepen tot winnaar, gevolgd door Yvon Jaspers. Het programma scoorde 796 duizend kijkers.

Op Nederland 3 is Ik Weet Wat Jij Deed van start gegaan met Jan Smit. Het Tros-programma trok tijdens TV Lab nog zo’n 400 duizend kijkers maar kwam gisteren uit op 708 duizend kijkers.

Zie ook:
- Kijkcijfers zaterdag: Lieve Paul profiteert van einde Ushi & Dushi
- Kijkcijfers vrijdag: Laatste Philip Freriks scoort 1,9 miljoen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kijkcijfers zondag: Sneeuw kluistert Nederland aan de buis

  1. PINHEAD

    Het wegvallen van Miljoenenjacht heeft daar ook denk ik wel mee te maken

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>