Erland Galjaard nog niet zeker van tweede serie Zeg ‘ns Aaa

Carry Tefsen zei twee weken terug nog, dat er een nieuwe serie van Zeg ‘ns Aaa komt. Maar zenderbaas Erland Galjaard is daar nog niet zo zeker van, zegt hij in het AD. “De serie was een goede eerste stap om de lach terug te brengen op RTL 4. Maar nu kom ik liever eerst met een nieuwe comedy.”

Zeg ‘ns Aaa begon dit jaar sterk op de zaterdagavond met 2 miljoen kijkers, maar zakte terug tot ongeveer 650 duizend kijkers. Best veel voor een comedy maar toch fors minder dan beoogd.

Het maken van een comedyserie kost veel geld. “We scoren nu fantastisch, maar dat levert door de economische crisis minder op aan advertentieinkomsten. We moeten dus terughoudend zijn met investeringen”, zegt Galjaard.

Het is dan ook opmerkelijk dat RTL juist nu investeert in Nederlands drama, waar het de afgelopen jaren zo op heeft bezuinigd. De opnames voor Voetbalvrouwen en Gooische Vrouwen zijn in volle gang en ook zou er een nieuwe dramaserie komen met Wendy van Dijk. En dan ook dus een nieuwe comedy en mogelijk een vervolg op Zeg ‘ns Aaa? Daar hangt een fiks prijskaartje aan. Al juich ik het altijd toe als dit soort series worden gemaakt.

Zie ook:
- RTL bestelt vervolg op Zeg ‘ns Aaa
- Zeg ‘ns Aaa duikt onder het miljoen
- Ushi & Van Dijk op de zaterdagavond, Wendy van Dijk in nieuwe dramaserie

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Erland Galjaard nog niet zeker van tweede serie Zeg ‘ns Aaa

  1. Nick

    Ja nieuw nederlands drama! Geweldig! Ben benieuwd naar Wendy… Zeg ;n Aa hoeft niet terug van mij..wat en kloteserie was dat zeg

      /   Reply  / 
  2. sleurhutje

    door het geschreeuw van mien ben ik ook afgehaakt

      /   Reply  / 
  3. Timon

    Ik vond Zeg ‘ns Aaa ouderwets gezellig en ik kijk dan ook met een half oog naar Kinderen geen Bezwaar wat ik een stuk minder vermakelijk vind. Kinderen Geen Bezwaar staat elke week vast in de programmaschema’s van Nederland 1.

    Als er genoeg animo voor zo’n serie is moet je het gewoon blijven maken, de laatste aflevering stond tegenover een voetbalwedstrijd niet zo gek dat het dan een stuk minder scoort!

      /   Reply  / 
  4. Jorit

    Je mist idd gewoon iets op het tijdstip waarop Zeg ‘ns Aaa geprogrammeerd stond na het nieuws meteen openen met een grote amusement-show werkt gewoon een stuk minder!

      /   Reply  / 
  5. Kees

    “De serie was een goede eerste stap om de lach terug te brengen op RTL 4.” Dus Galjaard geeft gewoon toe dat het op RTL 4 de laatste tijd een deprimerende zooi was. Wat een zelfkennis.

      /   Reply  / 
  6. Brian

    De beste comdeys van de laayste jaren vind ik Flodder, Kees en co en Vrienden voor het leven. Het grappigste is dus vooral een beetje vreemde mensen in een comdey zetten, ben benieuwd waar RTL mee komt, je hoeft namelijk tegenwoordig niet alleen maar over luxe series te maken, zoals Gooische Vrouwen, Voetbalvrouwen, Hoofdprijs etc. Het mag ook wel es over de gewone mens gaan, of zelf de armoede (zoals Flodder)

      /   Reply  / 
  7. michel

    We zijn weer thuis, Seth&Fiona, Klein Holland en Kees&co beste comedy’s!

      /   Reply  / 
  8. Mart

    Flodder absoluut de beste comedy ever! Op ruime afstand gevolgd door kees & Co en het zonnetje in huis.
    Klein holland is overigens ook wel lachen.

      /   Reply  / 
  9. PINHEAD

    Zeg n’s Aaa hoeft voor mij ook niet echt meer. Ik heb er bijna nooit om moeten lachen. Terwijl dit wel een drijfveer voor een comedy moet zijn.
    Voor mij is Kees&Co de beste comedy,dat was gewoon elke week lachen!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>