RTL brengt Holland’s Got Talent al in najaar op tv

Holland’s Got Talent komt al in het najaar bij RTL op televisie, vermoedelijk zelfs vanaf september. Waar programmabaas Erland Galjaard de afgelopen tijd juist een interval van 1 tot 1,5 jaar hanteerde bij talentenjachten, komen er nu dus twee in één jaar tijd. Hoewel zangtalent zich wel degelijk mag aanmelden voor Holland’s Got Talent proberen de makers dit keer vooral anderssoortig talent te laten bovendrijven.
Eind maart werd bekend dat RTL aan de haal gaat met Holland’s Got Talent, toen Patricia Paay bij SBS opzegde om naar RTL over te stappen. Het is de bedoeling dat zij opnieuw een belangrijke rol gaat vervullen in de talentenjacht.

In het Verenigd Koninkrijk wist Britain’s Got Talent vooral te scoren dankzij de onverwachte talenten: het kindsterretje dat een fantastische performance weggaf van Michael Jackson en natuurlijk Paul Potts en Susan Boyle.

Insiders melden aan Zappen.blog.nl dat RTL ook naar dit soort talent op zoek is, dat in talentenjachten als Idols en X Factor niet echt een kans krijgt. “Ze willen Holland’s Got Talent als een allround talentenjacht positioneren met echte talenten, maar dan iets anders dan we telkens al zien. Daarom vraagt de redactie verschillende mensen ook om auditie te komen doen. Op die manier kun je de inzendingen een beetje sturen.”

Bij de eerste twee edities van Holland’s Got Talent diende zich ook allerhande talent aan, waaronder veel dansgroepjes. Weliswaar konden veel acts ook echt wel iets, alleen waren de optredens vaak niet dusdanig dat je er ook geld voor zou betalen om het te zien. RTL hoopt dus met zijn Holland’s Got Talent een winnaar te leveren waar we langdurig iets van gaan horen.

Zie ook:
- RTL heeft eigen soap voor Patricia Paay in gedachten
- Patricia Paay naar RTL Boulevard
- SBS niet terug met Got Talent, wel nieuw amusement

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “RTL brengt Holland’s Got Talent al in najaar op tv

  1. Remko

    De pats boem show (wat dit eigenlijk gewoon is) jaren terug was geweldig met Wil Luikinga als presentator.

      /   Reply  / 
  2. m

    Vrees dat velen hier niet op zitten te wachten , zeker niet als Paay ook nog een voorname rol krijgt in het geheel.
    Had verwacht dat RTL iets meer kwaliteit zou uitstralen maar dat is met het binnenhalen van deze aandachtsjunk al snel verleden tijd

      /   Reply  / 
  3. thom

    ik heb hier zoveel zin in super yes gellukig dat HOLLAND”S GOT TALENT! Bij NIEUWE Zender RTL4 te zien zal zijn en all vanaf September dit jaar

      /   Reply  / 
  4. Lisa

    Ik denk dat het programma beter op RLT 4 paste, sowizo, dan komt er ook echt talent.

    JURY IDEE: Gordon, Kristel Verbkeke (K3), Patricia Paay & Eric van Tijn.

      /   Reply  / 
  5. joris

    tja.. ik vind RTL4 toch iets meer een kwaliteit zender op het gebied van de talentenshows, daar past dit in de huidige formatie niet in. Hopelijk gaan ze wat veranderen aan het format. Het idee is leuk maar je kan zang niet met fysieke talenten vergelijken. Daarnaast was de prijs die mensen altijd konden winnen erg magertjes.

    niet echt een aanwinst (net zo min als patricia). Wat sbs zo slecht maakt is in mijn ogen de valse kraaien genaamd: patricia paay, joling, brard etc..

      /   Reply  / 
  6. Astrid

    @ Lisa,

    Of Henny Huisman erbij in de jury ;) Heeft genoeg ervaring!

      /   Reply  / 
  7. klaas

    leuk holland,s got talent bij RTL4 Hoeraaaaa
    Weet ook iemand vanaf wanneer de inschrijvingen zijn?

      /   Reply  / 
  8. Dinesh

    mannnn waar kan je inschrijven ik heb me ingeschreven via media passpoort maar nog niks ontvangen vind ik wel achterlijk hoor!

      /   Reply  / 
  9. C.Gielen

    Ik wil graag mijn zangtalent laten horen in Nederland en ik krijg nergens ook niet bij Robert ten Brink de kans om me in te laten schrijven want je moet aan zoveel dingen voldoen, maar niemand neemt kontakt met me op en ik heb al verschillende keren ook mijn e-mail en ook mijn telefoonnummer achte gelaten

      /   Reply  / 
  10. C.Gielen

    Maar ja als je talent hebt net zoals in Engeland,dan wordt dat hier in Nederland niet gewaardeerd,want hoe kijken ze”" in Nederland naar talent.En is men wel echt op zoek naar talent zonder leeftijd of heeft het te maken met commercie?

      /   Reply  / 
  11. C.Gielen

    Ik heb tot nu toe geen reactie gehad op mijn emails naar wie dan ook en ik vindt dit dus ook zo’ een programma wat de mensen geld kost en niks oplevert, maar waarbij wel vele talenten verleren gaan en niet aan de “bak”komen

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>