Jan-Jaap van der Wal haalt uit naar Tros

De laatste aflevering van Dit Was Het Nieuws is in december uitgezonden door de Tros. Met wekelijks een dikke miljoen kijkers zou het niet moelijk moeten zijn om een doorstart te maken bij een andere zendgemachtigde, zou je zeggen. Toch heeft nog niemand aangekondigd het programma terug op de buis te brengen. Jan-Jaap van der Wal vertelt in De Coen & Sander Show wel te weten waardoor het komt: de Tros zou er alles aan gelegen zijn om het programma niet meer in Nederland op televisie te brengen.

In december werd al duidelijk dat RTL verkennende gesprekken voerde en ook BNN heeft belangstelling, zegt het vaste panel-lid. “Maar de Tros en de netmanager hebben besloten dat Dit Was Het Nieuws nergens anders mag komen”, vertelt hij. De omroep zou zelfs al de uitzendrechten voor nog een jaar hebben gekocht, zonder dus een nieuwe serie te maken. “Een soort maffia-actie.”

Van der Wal heeft wel een idee waarom een vervolg wordt gedwarsboomd: omroep-politiek. “Stel dat de Avro voortaan Boer Zoekt Vrouw uitzendt. Als de kijkcijfers gelijk blijven, geeft het aan dat een omroep eigenlijk zinloos is. Dat is ook eigenlijk zo.”

De mannen laten zich niet op hun kop zitten, en werken inmiddels aan een opvolger. Waar dat te zien zal zijn? Publieke omroep lijkt uitgesloten als je Van der Wal zo hoort.

Zie ook:
- Dit was Dit Was Het Nieuws. Tot ooit?
- RTL door met Dit Was Het Nieuws?
- Laatste reeks Dit Was Het Nieuws, reddingsactie duurt lang
- Tros laat Dit Was Het Nieuws sneuvelen, welke omroep hapt toe?

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Jan-Jaap van der Wal haalt uit naar Tros

  1. Remko

    De keukigheid was er eigenlijk al wel een beetje af. Vond de eerste paar seizoenen wel goed maar gaande weg verslapte toch het format. Een beetje te veel van het zelfde iedere week.

      /   Reply  / 
  2. blake

    Duidelijke verspilling gemeenschapsgeld ????

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>