‘VI Oranje moet blijven als opvolger Barend & Van Dorp’

Tv-regisseur en tv-deskundige Bert van der Veer weet het zeker: VI Oranje moet na het wk voetbal een doorstart krijgen als dagelijkse late night show. Op Twitter schuift hij de show met Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp zelfs naar voren als de officieuze opvolger van Barend & Van Dorp. Van der Veer startte dit weekend een petitie waar velen positief op reageren.

Update:
- RTL 7 wil door met dagelijks VI Oranje

Het Nederlands elftal mag dan nu al een winnaar zijn voor het behalen van de halve finale in Zuid-Afrika, ook VI Oranje is een winnaar van dit toernooi. Begonnen met een slordige kwartmiljoen kijkers en dit weekend al twee keer op driekwartmiljoen kijkers. Voor een marginale zender als RTL 7 echt belachelijk veel. Zelfs al keert VI Oranje niet terug als dagelijkse talkshow, dan zal het tweewekelijkse programma Voetbal International hier zeker garen bij spinnen.

Bij RTL 4 wordt overigens druk nagedacht over een nieuwe invulling van de late avond. Eind april dook het gerucht op dat het RTL Nieuws hier invulling aan mag gaan geven, waarvan de politieke show Wat Kiest Nederland een soort voorproefje was. Definitief groen licht is vooralsnog uitgebleven, wie weet dat Erland Galjaard & Co inmiddels ook denken over een inbreng van het team van VI Oranje?

Zie ook:
- RTL 7 wil door met dagelijks VI Oranje
- Johan Derksen: Ik merk nu pas dat ik op televisie ben
- Kijkcijfers zondag: VI Oranje in kijkcijfer top 10
- Dom commentaar NOS bij WK Voetbal. Eens of oneens?

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “‘VI Oranje moet blijven als opvolger Barend & Van Dorp’

  1. Martijn

    Helemaal mee eens! Dit is de alternatieve talkshow die een succes kan worden bij rtl. Nieman en Wester is ook leuk, maar zit toch weer in hetzelfde vaarwater als een P&W. Ik zou er in iedergeval heel blij mee zijn!

      /   Reply  / 
  2. B.K.

    Ik denk niet dat dat mogelijk is. Ze hebben een paar maanden terug net een deal gesloten met RTL voor nieuw seizoen van VI, gewoon op maandag en vrijdag. Een dagelijkse show op 4 kan daar dan natuurlijk niet bij. Bovendien blijven het mensen die gespecialiseerd zijn in voetbal. Ik denk niet dat een Rene van der Gijp graag over politiek of andere zaken praat.

    Uiteraard is VI Oranje de uitvinding van de zomer. Wat een heerlijk programma om naar te kijken.

      /   Reply  / 
    1. Zo

      Idd…VI is gewoon een voetbal programma. De heren kunnen af en toe wel een uitschieter maken als het over andere onderwerpen gaat maar als ze het ineens 9 van de 10 keer over politiek en de dagelijkse gang van zaken moeten gaan hebben dan is de lol er snel van af.

      Het zou toch ook raar zijn als P&W op maandag en vrijdag van 20.30 tot 22.00 een voetbal programma zouden maken. En dan oom 23.15 weer een normale P&W.

        /   Reply  / 
      1. David

        Dat slaat echt volledig nergens op. Barend & van Dorp kwamen toen ook uit de voetbalvijver, en is ook een groot succes gebleken. Genee weet echt wel meer dan alleen maar over voetbal, en Derksen ook. Van der Gijp kan dan misschien een wekelijkse gast worden.

        Wel zal er gekeken moeten worden naar die maandag en vrijdag uitzending van VI, dat allebei doen kan natuurlijk niet inderdaad.

          /   Reply  / 
    2. Martijn

      Ben het met je eens dat Rene niet echt geschikt is om over andere onderwerpen te praten. Johan daarintegen wel! Kijk maar als hij te gast is bij een talkshow van de PO.Komt altijd met kritische en vaak zinnige reacties. Ik zeg gewoon 1x per week VI op rtl7 met het trio en een dagelijkse talkshow op rtl4 met Wilfred,Johan en wie weet Jan Mulder, maar met alleen Johan is ook voldoende lijkt mij!

        /   Reply  / 
  3. Pingback: RTL 7 wil door met dagelijks VI Oranje | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>