Kijkcijfers: Joran 1,8 miljoen, actualiteit scoort wisselend

Met smart is vanochtend door velen gekeken naar de kijkcijfers gepeild door Stichting Kijkonderzoek. Bij RTL 4 zal blijdschap overheersen gok ik; het interview met Joran van der Sloot trok 1,8 miljoen kijkers. Dat zijn er 300 duizend meer dan bij het interview met Anita van der Sloot en ook beduidend meer dan de drie meest recente Joran-docu’s van SBS 6, die sinds zijn arrestatie in Peru zijn uitgezonden.

Van de actualiteitenrubrieken zullen Nieuwsuur en PowNews tevreden zijn. De NOS/NTR-rubriek trok 1 miljoen kijkers op het tijdslot van Nova terwijl PowNews met 431 duizend kijkers het op één-na-best-bekeken programma van Nederland 3 was.

Bij Nieuwsuur hoorde ik veel mensen over het wel erg kille decor, PowNews moet nog flink oefenen met de autocue. Maar de kritieken waren bij PowNews niet half zo mals als bij Uitgesproken Vara, waarin het leek alsof we opeens dertig jaar terug in de tijd waren. De rubriek trok slechts 362 duizend kijkers op het plekje van Netwerk, een forse terugval op dat tijdslot.

Ochtendspits trok ‘s ochtends vroeg 221 duizend kijkers en een marktaandeel van ruim 31 procent. Heel fatsoenlijke score voor dat moment van de dag.

Vertrouwde titels deden het meteen goed. GTST trok bijna 1,4 miljoen kijkers, Pauw & Witteman kwam uit op 1 miljoen kijkers en DWDD kwam uit de startblokken met 881 duizend kijkers.

Zie ook:
- Kijkcijfers zondag: 3,3 miljoen voor Boer Zoekt Vrouw
- Kijkcijfers: André van Duin wint slag om kijker zaterdag
- Kijkcijfers vrijdag: Voetbal en Holland’s Got Talent scoren

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Kijkcijfers: Joran 1,8 miljoen, actualiteit scoort wisselend

  1. Steffan

    Poeh.. hoe vaak zeggen ze wel niet.. “De beruchste, meest gehate man van Peru”..

    Het is weer lekker uitgemolken, niet tv-waardig.

      /   Reply  / 
  2. anoniem

    Waar is SBS mee bezig? Fans moet gewoon weer naar de vrijdag. En Popstars kunnen ze beter verschuiven naar de zaterdag of zondag want zelfs de 25 trekt op vrijdagavond evenveel kijkers als Popstars.

    Ook die crimeavonden zijn flut geworden. Ik zeg: verkoop NET 5 en maak van SBS een topzender met een aantal series van NET 5.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>