Erland Galjaard wil Dit Was Het Nieuws voorjaar 2011 op tv

Als het aan Erland Galjaard ligt, komt Dit Was Het Nieuws in het voorjaar van 2011 terug op RTL 4. Dat vertelt de zenderbaas aan Zappen.blog.nl. Begin juni was Dit Was Het Nieuws al eenmalig als experiment te zien met 871 duizend kijkers als resultaat. “Het was toen één van de warmste zaterdagen van het jaar waardoor veel mensen op het terras zaten. Maar het marktaandeel was erg goed. Ik vind Dit Was Het Nieuws een heel goed programma.”

Velen hadden Dit Was Het Nieuws dit najaar al op de zender verwacht. “Ik denk niet dat die jongens het op zo’n korte termijn al hadden kunnen maken. Het voorjaar van 2011 moet haalbaar zijn.”

De Tros maakte vorig jaar bekend afscheid te willen nemen van Dit Was Het Nieuws, omdat de omroep zich scherper zou moeten profileren met minder budget en zendtijd. Dit Was Het Nieuws was daarbij één van de programma’s die sneuvelde. Volgens presentator Harm Edens en panelleden Raoul Heertje en Jan-Jaap van der Wal werd het programma vervolgens tegengewerkt voor een doorstart bij een andere publieke omroep.

Maar nu lijkt de definitieve terugkeer van Dit Was Het Nieuws dus een formaliteit. Galjaard zou het satirische nieuwsprogramma graag afwisselen met Jack Spijkerman-shows Echt Waar!? en Wat Vindt Nederland.

Zie ook:
- Doorstart Dit Was Het Nieuws bij RTL
- Erop of eronder voor Dit Was Het Nieuws bij RTL 4
- Erland Galjaard (RTL 4): We moeten straks weer innoveren
- Gevecht om zaterdagavond-kijker in tv-seizoen 2010/11

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Erland Galjaard wil Dit Was Het Nieuws voorjaar 2011 op tv

  1. Chiel

    Wat een goed nieuws!!!

    Maar je zou toch denken dat als het hele team bij elkaar kan komen het eerder zou moeten lukken…

      /   Reply  / 
  2. Nick

    Wat fijn! Kijk er nu al naar uit!

      /   Reply  / 
  3. Ralph

    Het programma moet dan wel een beetje afgestoft worden. Ik vind het na zoveel jaar wel wat minder geworden namelijk. Beetje opfrissen, ander decor… dan kan het nog een tijdje mee.

      /   Reply  / 
  4. Robert

    Leuk dat je dit nieuwtje hebt :-)

      /   Reply  / 
  5. Miep Meppen maar

    Whaaaaahaha een zenderbaas die iets tegen het Zappen.blog zegt!!!
    En dit is geen Hoax???
    Nog effe.. en Sinterklaas zegt ook iets tegen het Zappen.blog.

      /   Reply  / 
  6. Pingback: Harm Edens heeft Dit Was Het Nieuws gemist bij formatie | Zappen

  7. Anoniem

    Waarom wil hij Dit was het nieuws/echt waar?!/wat vindt nederland met elkaar afwisselen? Komt bijv. succes verzekerd niet terug op de latere zaterdagavond van RTL?

      /   Reply  / 
  8. Bob

    DIT WAS HET NIEUWS!!! KOM ALSJEBLIEFT TERUG!!!! Op dit moment is er helemaal maar dan ook helemaal geen vergelijkbaars op de TV, alleen het slechte cynisme van powned….

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>