Erop of eronder voor Dit Was Het Nieuws bij RTL 4

Voor het team van Dit Was Het Nieuws wordt het een spannende avond. De uitzending op RTL is namelijk een testcase om te kijken of het satirische nieuwsprogramma genoeg aanslaat voor een hele serie. Dat lijkt kat in ‘t bakkie, zo rechtstreeks geprogrammeerd achter kijkcijferkanon Ik Hou van Holland. Maar je weet het nooit. Door het mooie weer liggen de kijkcijfers vermoedelijk een stuk lager dan gebruikelijk, het marktaandeel zal dan ook meer relevant blijken.

Dit Was Het Nieuws is jarenlang bij de Tros te zien geweest. Die omroep heeft wat keuzes gemaakt vooruitlopend op bezuinigingen en minder zendtijd waarbij Dit Was Het Nieuws sneuvelde. Niet vanwege de kijkcijfers, meer vanwege de hoge kosten. En misschien ook wel doordat het programma een vreemde eend in de bijt bij de Tros was.

RTL wil het tijdslot van 21.30 uur graag claimen met programma’s verwant aan actualiteiten en humor. Eerder werden de programma’s Wat Vindt Nederland en Echt Waar? met Jack Spijkerman al op het tijdslot uitgezonden. Die twee waren van Talpa, de producent die elke zaterdag primetime mag bij RTL 4.

Het spelletje Dit Was Het Nieuws wordt vanavond als vanouds gespeeld, alleen met enkele reclameonderbrekingen erin. Te gast zijn SP-leider Emile Roemer en PvdD-leider Marianne Thieme. CU-leider André Rouvoet zegde af wegens ziekte.

Dit Was Het Nieuws, 22.00 uur, RTL 4

Zie ook:
- Doorstart Dit Was Het Nieuws bij RTL
- Jan-Jaap van der Wal haalt uit naar Tros
- Dit was Dit Was Het Nieuws. Tot ooit?
- RTL door met Dit Was Het Nieuws?

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Erop of eronder voor Dit Was Het Nieuws bij RTL 4

  1. Thies

    wat betreft de reclameblokken: gelukkig hebben we de foto’s nog!

      /   Reply  / 
  2. joyce

    Hopelijk besluit rtl4 `Dit was het nieuws` uit te blijven zenden, is mijn lievelingsprogramma…………….

      /   Reply  / 
  3. Kale Siem

    Hopelijk komt dit “waanzinnige” programma elke week terug op de buis! Sinds de stekker er uit ligt koopt Siem zelfs geen TROS bananen meer.

    Veel succes

    Kale Siem

      /   Reply  / 
  4. wolharigemammoet

    Leuk dat het programma weer terug was. Jammer dat Heertje zo overheerste, dat de Trosfrustraties wel heel erg lang breed werden uitgemeten en jammer dat er zo weinig interactie was met de gasten.

      /   Reply  / 
    1. Zo

      Het was toch weer de eerste uitzending op een andere zender….dus nieuwe omgeving. En dat er cynisch naar de tros werd uitgehaald dat hoort er gewoon bij. Dat was allemaal met een grote knipoog. Maar al met al heb ik weer genoten.

        /   Reply  / 
  5. Wouter

    Ik vond het echt weer heel erg goed. En de reclame was op een goed moment, niet storend.

      /   Reply  / 
  6. MadJo

    Weet iemand waar ik deze aflevering kan terug kijken. Op RTLGemist wilt het bij mij niet lukken vanwege DRM restricties, omdat ik geen Windows draai.

      /   Reply  / 
  7. Chantal

    Ik heb dit DWHN altijd meer een programma voor de Vara gevonden en had eigenlijk verwacht/gehoopt dat zij het na de breuk met de Tros zouden aankopen. maar als RTL ervoor kan zorgen dat het terugkomt, wat mij betreft ook best. Heb weer erg genoten en vond de hoeveelheid reclame voor een uitzending van een uur ontzettend meevallen.

      /   Reply  / 
  8. Romke

    Ze veranderen ook niet daar. Elke keer anti wilders. Nee dit programma mag van de buis! Teveel links gelul.

      /   Reply  / 
  9. Pingback: Erland Galjaard wil Dit Was Het Nieuws voorjaar 2011 op tv | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>