Doorstart Dit Was Het Nieuws bij RTL

Na maanden onderhandelen zijn alle partijen er uit gekomen: Dit Was Het Nieuws krijgt een doorstart bij RTL 4. Vooralsnog gaat het om een eenmalige editie met het vertrouwde team. “Wat je vaak ziet is dat het een testcase is, om te kijken of het aanslaat”, weet Albert Verlinde te vertellen op Q Music. Er zou een goed doel bereid zijn gevonden om het programma te sponsoren, waardoor het voor RTL aantrekkelijker is om Dit Was Het Nieuws uit te zenden.

De Tros heeft besloten een punt te zetten achter de serie. Niet vanwege de kijkcijfers – die waren dik in orde – maar vooruitlopend op minder budget en zendtijd. Hoewel Dit Was Het Nieuws er niet heel duur uitziet, loopt het toch in de papieren door een enorm team van schrijvers achter de schermen.

Sindsdien is er veel geharrewar over een doorstart. RTL heeft al tijden interesse maar de Tros en netmanager zouden volgens de makers dwarsliggen. De Tros heeft in elk geval nog de uitzendrechten voor een seizoen dat ze niet gaan maken.

Update 18.45 uur: De eenmalige uitzending is op 5 juni. Dan vermoedelijk twee politici als gasten, in aanloop naar de verkiezingen. Zaterdag 5 juni is ook de WK-special van Ik Hou van Holland te zien als lead-in. Hoge kijkcijfers lijken dus gegarandeerd.

Zie ook:
- Jan-Jaap van der Wal haalt uit naar Tros
- Dit was Dit Was Het Nieuws. Tot ooit?
- RTL door met Dit Was Het Nieuws?
- Laatste reeks Dit Was Het Nieuws, reddingsactie duurt lang
- Tros laat Dit Was Het Nieuws sneuvelen, welke omroep hapt toe?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>