Expeditie Robinson 2010: Celebs Back to Basic


RTL 5 beleefde vorig jaar één van zijn beste seizoenen ooit met Expeditie Robinson. Maar bij de Belgen werd exact dezelfde serie een stuk minder goed bekeken. Om toch door te kunnen gaan met de realityserie moesten de Belgen weer meedoen, dus werd gezocht naar een manier om meer kijkers te interesseren. Al snel kwam het idee om bekendere persoonlijkheden te laten meedoen. Weliswaar een enorm gedoe om zoveel agenda’s tegelijkertijd vrij te maken, maar het is gelukt. Dus nemen in Expeditie Robinson Celebs verschillende BN’ers en BV’ers het tegen elkaar op. De eerste echte aflevering is vanavond te zien.

Vanuit eigen land verruilen Dennis Weening, Maxim Hartman, Regina Romeijn, Saar Koningsberger, Lange Frans, Nienke Römer, John van Lottum, Kim Feenstra en Sebastiaan Labrie onze kleibodem voor een onbewoond Maleisisch eiland. Vanuit België gaan Sergio, Stephanie Clerckx, Martine Prenen, Sugar Jackson, Tatiana Silva, Iwein Segers, Zsofi Horvath en Antony Arandia het overlevingsavontuur aan. Presentatie is in vertrouwde handen van Eddy Zoëy en Evi Hanssen.

Een VIP-behandeling staat zeker niet op het menu. De verblijfeilanden mogen dan spectaculair mooi zijn, zonder palmbomen en vruchten valt er bar weinig eten te vinden. En wat er met moeite bij elkaar gesprokkeld is, wordt tot overmaat van ramp vaak ook nog geroofd door apen. Het water stijgt de bekende survivors figuurlijk maar soms ook bijna letterlijk tot aan de lippen, want het regenseizoen is begonnen waardoor de zee bij vloed zo hoog komt dat er geen millimeter strand over blijft. Er zit niks anders op dan in een boom te klimmen en daar te wachten tot het water weer zakt. Door het gebrek aan voedsel in combinatie met de koude, natte nachten raken alle deelnemers binnen de kortste keren verkleumd tot op het bot. De celebs gaan dus echt back to basic waarbij overleven keiharde werkelijkheid is voor de VIP’s.

Toch zijn de bekende gezichten allemaal vastberaden om tot het bittere einde door te gaan. Grote gemene deler is dat ze niet willen onderdoen voor de ander. Alle schroom wordt al gelijk de eerste dag overboord gegooid als er op het strand letterlijk gevochten moet worden voor eten. Er wordt gegild en gevloekt en het duurt nauwelijks twee dagen totdat het eerste expeditielid in tranen op het strand neerstrijkt. En de tranen blijven rijkelijk vloeien gedurende het hele seizoen…

Behalve een hele reeks fysieke uitdagingen zijn het, zoals elk jaar, vooral mentale obstakels die overwonnen moeten worden. Zo zijn er de twee leiders Sergio en Maxim, die beiden op geheel eigen wijze hun kampgenoten op de kast weten te jagen. En er is één expeditielid dat – in het geheim – moederziel alleen aan de expeditie begint op een heel klein eilandje met enkel een postpakket, een volleybal en een hutje om in te slapen. Hoe vergaat het deze deelnemer in eenzaamheid en weet hij uiteindelijk de groep te bereiken?

Expeditie Robinson Celebs: Back to Basic, 20.30 uur, RTL 5

Zie ook:
- Expeditie Robinson Celebs: Het was afzien
- BN’ers Expeditie Robinson VIP bekendgemaakt
- Definitief Expeditie Robinson met bekende Nederlanders
- VIP-versie Expeditie Robinson in de maak
- Belgen haken mogelijk af bij Expeditie Robinson

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Expeditie Robinson 2010: Celebs Back to Basic

  1. Tarwegras

    Ben heel erg benieuwd! Vind het alleen jammer dat er ook wat onbekende Belgen meedoen..

      /   Reply  / 
  2. Richard

    Het schijnt dat YULI van idols 1 as. zaterdag bij britains got talent te zien is en dat ze een geweldig optreden heeft gegeven. Weet iemand hier meer van?

      /   Reply  / 
    1. MS

      Wat heeft dat met Robinson te maken ???

        /   Reply  / 
    2. John Doe

      Britain’s got talent loopt op dit moment niet.
      X Factor is daar nu bezig.

        /   Reply  / 
      1. Miep Meppen maar

        HGT loopt op dit moment wel; tenminste. ik heb vernomen dat Patricia Paay nu nog steeds achter die jongens aan het rennen is.

          /   Reply  / 
  3. robert

    Zonde, de kracht van het programma is de gewone mensen en hun onderlinge strijd, alweer een programma met wat bekende nederlanders en belgen, ik sla het dit jaar over.

      /   Reply  / 
  4. PuberBertje

    Hè jammer nou dat die ene meid nou net voor dat ene dekplankje staat dat ik zo graag heb willen zien op de foto!

      /   Reply  / 
  5. Topmodel

    Zat Frans in die reclame niet in een hut? Zou wel lachen zijn als hij het de eerste periode alleen moet redden. Kim Feenstra heeft eerder laten zien dat ze een bikkel is. Ik ga het zeker volgen.Hou normaal niet zo van BNersfeetsjes maar wanneer ze moeten afzien vind ik het wel weer leuke tv, zoals 71 graden noord.

      /   Reply  / 
    1. Cynneke

      Dat was gewoon de biechthut waar Frans in zat…..

        /   Reply  / 
  6. Tarwegrassap

    Wat zullen die bekende Nederlanders en Belegen een mager koppie krijgen zonder al dat vele eten wat ze normaal wel hebben.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>