Willie Wartaal: Rappers Holland in da Hood kunnen doorbreken

De eerste aflevering van Holland in da Hood op RTL 5 is een feit. Heel Nederland heeft kunnen zien hoe acht polderrappers (ogenschijnlijk?) een onmogelijke droom achternajagen: doorbreken in de Verenigde Staten als artiest. Je vraagt je als kijker af waarom niemand ze alvast in Nederland uit hun droom heeft geholpen, toch vindt presentator Willie Wartaal dat er jongens tussen zitten met potentie. “Er zitten wel een paar jongeren tussen die wel goed zouden kunnen worden. Mensen hebben tegen mij ook altijd gezegd dat ik het nooit zou maken. Zie waar ik nu sta”, zegt hij tegen deze blog. Concreter dan; ziet Willie Wartaal één van de acht rappers uit Holland in da Hood komend jaar op Lowlands staan?

Daar wordt Willie toch wat voorzichtiger. “Poeh, dan moet ik even denken. Ja, tuurlijk, als je hard werkt, kan dat. Ik weet niet wie, maar het zou wel kunnen. Je weet gewoon niet wie zich ontwikkelt tot die guy.”

Terug naar het begin dan. Wanneer is Willie benaderd voor Holland in da Hood? “Al helemaal in het begin. Het idee lag er en ze wisten ook dat ze het met mij wilden doen.” Net als iedereen was Willies eerste kennismaking de castingtape. “Fucking grappig. En de promo is natuurlijk ook iets sneuer gemaakt dan dat het is. Zo gaat dat. Maar het was wel fucking grappig. Ik had meteen zoiets van ‘Met deze gasten wil ik wel naar LA’. Lol hebben en elkaar een beetje uitlachen.”

Want dat de acht zichzelf voor paal zetten, kan Willie niet ontkennen. “Ik denk wel dat het programma heel grappig wordt. En je gaat als kijker die jongens uiteindelijk leuk vinden en van ze houden. Maar ondertussen lach je ze wel uit, vet toch? Van mij bestaan ook dertig YouTube-filmpjes waar ik iets doms doe. Het is niet erg als mensen je uitlachen, hoor. Ik heb ooit heel snel Portugees geleerd. Maar ik maakte in Portugal toch wel wat foutjes, ik vond het wel grappig als mensen mij dan uitlachten. Zo leerde ik de taal wel steeds beter. Lachen is gezond man, het is goed voor je.”

Vooralsnog zien we acht rappers die nog heel veel moeten leren. Zowel de Engelse taal als het maken van goede raps. Maar ook het wegkijken uit de camera en de zichtbare nervositeit dragen niet bepaald bij aan het totaalplaatje. Willie. “Dat laatste is juist in een paar weken te leren. Dat is het makkelijkste. Jezelf presenteren heeft niets met talent te maken, dat kun je leren. De rest moet je hebben.”

Zijn de kandidaten eigenlijk gewaarschuwd voor de impact die Holland in da Hood op ze kan hebben? De twee rappers uit Dokkum die in de castingtape zijn te zien – die deze zomer dus uitlekte – zijn behoorlijk pissig op producent Eyeworks. In de Leeuwarder Courant vertellen ze onder valse voorwendselen te zijn gefilmd, bovendien zijn de beelden vier jaar oud. Willie: “Oh, dat weet ik niet. Het productiebedrijf gaat er volgens mij wel goed mee om, daar weet ik verder niets van af. Bij mij is het ook wel gek gegaan, ik was opeens bekend. Dan komen er veel dingen op je af, maar volgens mij valt het allemaal wel mee.”

RTL 5-zenderbaas Remko van Westerloo weet daar wel duidelijkheid te verschaffen. “Om dat uitgelekte filmpje is veel te doen geweest. We hebben de groep toen bij elkaar geroepen om ze voor te bereiden op alle mogelijke reacties. Daar zijn ze zich nu heel erg van bewust.” Ook zegt hij over zijn acht nieuwste reality-helden: “We moeten oppassen dat we de hoofdrolspelers in hun waarde laten. Ik denk dat we daarin slagen. Het is lachen met en een beetje lachen om. Maar we gaan ook wel een beetje van ze houden.”

Zie ook:
Nu al een hit: RTL 5-show Holland in da Hood
- Nieuwe beelden van RTL 5-hit Holland in da Hood
- Holland in da Hood geeft podium aan 8 polderrappers
- Willie Wartaal: Holland in da Hood is helemaal echt
- Eerste beelden RTL 5-show Holland in da Hood

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Willie Wartaal: Rappers Holland in da Hood kunnen doorbreken

  1. Anonymous

    Off-topic: RTL 5 komt met een nieuwe realitysoap, New Chicks. Wordt geproduceerd door Eyeworks.

      /   Reply  / 
  2. karel

    iedereen kan doorbreken als die zijn best doet, maar geluk is ook heel belangrijk.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>