Betere scores voor The Ultimate Dance Battle 2012?

RTL 5 begint vanavond aan het tweede seizoen van The Ultimate Dance Battle. Vorig jaar niet zo’n succes als So You Think You Can Dance, maar de RTL-show werd dan ook geplaagd door extreem mooi weer waardoor veel televisies uit stonden. En The Ultimate Dance Battle werd gaandeweg nog volop ontwikkeld, waar die andere dansshow al lijkt uitgekristalliseerd. Wat dat betreft zou deze tweede serie wel eens beter kunnen gaan scoren. Dan Karaty heeft weer een aantal choreografen uitgedaagd om een top danscrew samen te stellen. Lieke van Lexmond presenteert samen met Sean DHondt.

De 27-jarige Hiphopper Vincent Vianen, bekend van het populaire dansprogramma So You Think You Can Dance en heeft gewerkt met grootheden als Usher en Kelis; de 38-jarige Vlaamse Jazz-specialist Michel Froget die de choreografie heeft gedaan van Belle Perez tijdens Eurosong 2006; de 26-jarige Modern choreograaf Min Hee Bervoets, winnaar van de The Power of Imagination, een prijs voor choreografisch talent; de 45-jarige Thom Stuart, met specialiteit Ballet en artistiek leider van De Dutch Don’t Dance Division en de 38-jarige Latin choreograaf met Moderne skills Jaakko Toivonen, die het dansgezelschap Compagnie Koorts runt en gastchoreograaf is bij Scapino Ballet Rotterdam.

Volgens RTL is het niveau van de dansers dit jaar ongekend hoog. Na zware auditierondes, te zien in de eerste twee afleveringen, krijgt alleen de crème de la crème van deze dansers toegang tot de slopende Dance Camp-rondes. De choreografen stellen vervolgens hun eigen dream team samen om de pittige opdrachten, gegeven door Dan Karaty, tot een goed einde te brengen. Doen ze dit niet, dan lopen ze de kans dat er een danser uit hun team wordt geruild door het winnende team. Uiteindelijk bereiken alle vijf de teams de liveshows.

The Ultimate Dance Battle, 20.00 uur, RTL 5

1 Reacties // Reageer

One thought on “Betere scores voor The Ultimate Dance Battle 2012?

  1. Nick

    Spijt me zeer Herman maar de scores van vorig jaar waren bovengemiddeld voor RTL5

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Finale The Ultimate Dance Battle: Dance vs Hiphop | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>