Toch geen RTL Sportzomer maar De Zomer van 4

RTL zwicht voor de NOS. De commerciële partij wilde onder de noemer RTL Sportzomer de komende maanden drie programma’s op de late avond van RTL 4 brengen over het EK Voetbal, de Tour de France en de Olympische Spelen. Maar in het vandaag verstuurde persbericht gebruikt RTL opeens de term De Zomer van 4. Het blijkt dat RTL gehoor heeft gegeven aan een verzoek van NOS-directeur Jan de Jong, die vindt dat de term sportzomer bij zijn omroep hoort.

Een RTL-woordvoerder bij Spits: “De NOS is altijd zeer coulant met het verstrekken van sportbeelden naar ons toe, dus als zij graag willen dat wij onze titel aanpassen dan doen wij dat.”

De Jong vertelde vorige week in het gratis dagblad: “Het voelt alsof een Duitser zijn handdoekje ‘s zomers op jouw plaats legt. Het is de Sportzomer van de NOS en niet die van RTL.”

Overigens is RTL niet de enige zendgemachtigde die met de term sportzomer aan de haal is gegaan. Ook de Vara maakte hiervan gebruik om Bureau Sport onder de aandacht te brengen.

Zie ook:
- NOS baalt van naam RTL Sportzomer
- VI Oranje promoveert naar RTL 4
- Toch weer DWDD-alternatief in zomerstop: Bureau Sport

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Toch geen RTL Sportzomer maar De Zomer van 4

  1. Albert Verlinken

    Eind goed al goed. Slim van RTL, als ze nu heel goed scoren kan de NOS niet jammeren dat doat door een gejatte naam komt maar door het programma zelf.
    Hoe het ook mag heeten het zal zo zijn dat RTL het veel losser zal aanpakken dan de NOS en dant de kijker sowieso de winnaar is. Hoe meer keus hoe beter.

      /   Reply  / 
  2. Daan

    Netjes van RTL.

      /   Reply  / 
  3. B.K.

    Het viel mij dit weekend al op in de promo’s van VI Oranje en ook de algemene promo over de sportprogramma’s. Toch dekt de benaming ‘De Zomer van 4′ niet de inhoud. ‘De Zomer van 4′ kan ook betekenen dat ze nieuwe amusementsprogramma’s geprogrammeerd hebben tegenover al het sport-geweld, als een soort alternatief.
    .
    Toch blijf ik erbij dat een term als ‘sportzomer’ door iedereen gebruikt mag worden en dat het geklaag van de NOS een beetje ver gaat. Desalniettemin een vriendelijk gebaar van RTL.

      /   Reply  / 
  4. gtstfites

    Ik vind het journaal van de NOS helemaal niks (1 Nederlands item de rest is buitenlands en verder ziet de intro eruit als de jaren 90. ik kijk liever naar het RTL nieuws

      /   Reply  / 
    1. John Doe

      De wereld is groter dan Nederland, als er belangerijker nieuws is in een ander land gaat dat voor komkommernieuws uit Nederland.

      Misschien is Hart van Nederland wat voor je.

        /   Reply  / 
      1. gtstfites

        Wie vult er nou nieuws met oorlog in het midden oosten? Dat is al jaren zo

          /   Reply  / 
  5. tim

    Viel mij ook al op dat het opeens ‘Zomer van 4′ is. Minder krachtig dan sportzomer. Ik vermoedde al dat er iets van een ‘deal’ zou zijn.

      /   Reply  / 
  6. JackAss

    FF oftopic.
    Voor iedereen die ook schijtziek wordt van al die kutreclame hier op de site: Installeer firefox met adblock plus addon. Dan ben je van al het gezeik af.

      /   Reply  / 
  7. Pingback: Hete zomer: Studio Sportzomer vs VI Oranje | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>