Hete zomer: Studio Sportzomer vs VI Oranje

Het EK Voetbal, de Tour de France en de Olympische Spelen zorgen niet alleen voor spanning in de sportwereld, op televisie is ook een gezonde concurrentiestrijd gaande. RTL 7 zorgde twee jaar terug al voor een verrassing met VI Oranje, waarmee Wilfred Genee en Johan Derksen een gigantische klapper maakten. Toch legde VI Oranje het avond aan avond af tegen Studio Sportzomer van de NOS. Daar zou dit jaar wel eens verandering in kunnen komen. VI Oranje is – net als de andere sporttalkshows – gepromoveerd naar RTL 4. Vanavond begint VI Oranje ook iets eerder dan Studio Sportzomer. Het wordt een hete zomer bij de NOS en RTL!

Waar de NOS zich vooral lijkt te onderscheiden in een serieuze benadering van de sportwedstrijden, komt er bij RTL wat meer humor en gezelligheid om de hoek kijken. De programma’s op RTL 4 komen vanuit Nederland terwijl de NOS zijn studio telkens in het desbetreffende land plaatst: Polen en Oekraïne, straks Frankrijk en daarna Londen. Als Nederland de poulewedstrijden doorstaat, blijft de ploeg van NOS Studio Sportzomer in Polen. Na eventuele uitschakeling van Oranje, verhuist het programma naar Hilversum.

In de eerste uitzending van VI Oranje is Jan Boskamp samen met zanger René Froger te gast. Naast Jan zijn ook vaste VI-gasten zoals Hans Kraay jr. en Willem van Hanegem de komende reeks van de partij.

De NOS strijkt letterlijk naast Oranje neer. De studio heeft uitzicht op het hotel van de spelers en begeleiding van Oranje. Dagelijks schuiven drie prominente gasten aan bij presentator Jack van Gelder en huisanalist Jan van Halst. De gasten vanavond: Paul de Leeuw, Wim Kieft, en Robert Maaskant.

VI Oranje, 22.30 uur, RTL 4
Studio Sportzomer, 23.00 uur, NOS (NL1)

Zie ook:
- Toch geen RTL Sportzomer maar De Zomer van 4
- NOS baalt van naam RTL Sportzomer
- VI Oranje promoveert naar RTL 4

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Hete zomer: Studio Sportzomer vs VI Oranje

  1. Martijn

    Ook Carlo Boszhard komt deze week langs bij Vi Oranje. Ik verwacht wel meer rtl4 sterren de komende weken.

      /   Reply  / 
  2. riem dolce & gabbana

    In de eerste uitzending van VI Oranje is Jan Boskamp samen met zanger René Froger te gast. Naast Jan zijn ook vaste VI-gasten zoals Hans Kraay jr. en Willem van Hanegem de komende reeks van de partij.

      /   Reply  / 
  3. h

    Afzeik tv , dat is de benaming van VI tv.
    Teveel aandacht voor een middelmatig bekeken programma die door veelvuldige uitzendtijden ongetwijfeld negatief alles gaat beoordelen.
    Jack van Gelder een dikke vetzak noemen zegt veel meer over Derksen dan over van Gelder .
    Zeggen dat je denkt beter te zijn dan studio sportzomer is oke maar word dan niet persoonlijk meneer Derksen, staat zo aso

      /   Reply  / 
    1. s

      trek het je toch niet zo aan man

        /   Reply  / 
  4. arjan

    voorspelling voor vanavond 500.000 kijkers

      /   Reply  / 
  5. eric

    @ h
    Helemaal mee eens!

      /   Reply  / 
  6. aan H

    Jack van Gelder noemt Genee een achterbaks onderkuipsel. Ook niet netjes toch ? Dus het is in evenwicht allemaal…

      /   Reply  / 
  7. Pingback: VI Oranje verbreekt alle eigen records | Zappen

  8. Ina Dost

    Wat vindt Rene van de reizen en het klimaatsverschil dat oranje per wedstrijd moet ondergaan, dat is 1200 km. Ze kunnen ook vanuit Amstardam naar Charkov reizen.Of niet?

      /   Reply  / 
  9. Chris de Graaf

    Rene van welk stadion heb jij dat horloge gejat ??

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>