VI Oranje verbreekt alle eigen records

RTL kan vandaag opnieuw een persbericht naar buiten sturen. Gisteren jubelde RTL al over het nieuwe kijkcijferrecord dat VI Oranje behaalde: er keken donderdagavond namelijk 939.000 kijkers naar de voetbaltalkshow. Vrijdagavond keken er 1.035.000 mensen naar Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp, zo blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Daarmee scoorde het programma voor het eerst boven de miljoen kijkers.

Met 1.035.000 kijkers is niet alleen het record van de avond daarvoor, maar ook het record van het ‘moederprogramma’ Voetbal International verbroken. Op 12 maart dit jaar keken er 971.000 mensen naar het met een Televizierring bekroonde programma op RTL7. Nu de grens van een miljoen kijkers is gepasseerd lijkt alles mogelijk en ziet het er naar uit dat VI Oranje haar kijkcijferrecord de komende weken zal blijven bijschaven.

Ondanks het kijkcijferrecord verloor VI Oranje gisteravond voor het eerst van Studio Sportzomer, dat 1.226.000 kijkers trok. Het programma van Jack van Gelder kende echter een betere lead-in met het EK Voetbal.

Zie ook:
VI Oranje – Studio Sportzomer: 1-0
Hete zomer: Studio Sportzomer vs VI Oranje 

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “VI Oranje verbreekt alle eigen records

  1. $ Dollar Bill $

    Studio Sport Zomer een lead-in van 3 miljoen en VI Oranje eentje van 500 duizend.

    Mensen zappen massaal weg van Nederland 1.

      /   Reply  / 
  2. Erik

    En toch vond ik de VI-uitzending van gisteren een van de slechtste in lange tijd. Het was chaos, iedereen schreeuwde door elkaar en het ging nauwelijks nog over voetbal. En dan als klap op de vuurpijl die mevrouw van Mora, dat was echt uit de categorie eens en nooit weer.

      /   Reply  / 
  3. Levi

    Ik vind VI Oranje een geweldig programma, maar het is wel echt ontzettend commercieel. Met name dat Cora van Mora langs kwam midden in een gesprek vond ik niet kunnen.

    Opvallend vind ik toch wel dat na het voetbal gewoon bijna 2 miljoen mensen afhaken als Studio Sportzomer begint. Dan gaat er bij de NOS toch een belletje rinkelen? Ik heb het gevoel dat VI Oranje dit EK misschien wel over Sportzomer gaat heenkomen en dat zonder lead-in van 3 miljoen en meer.

      /   Reply  / 
  4. Sjonnie

    Lekker VI commercieel bestempelen, tuurlijk ! Maar vergeet niet dat NOS MILJOENEN subsidie verbruikt voor hun programma. VI moet het met veel minder doen, dus niet zo zwart-wit gaan reageren aub.

      /   Reply  / 
  5. Sjaak

    VaNAVOND Kom t Carlo bij Wlfred

      /   Reply  / 
  6. rob

    Heel nederland wordt opgeblazen door de comercie,nu het wat minder is met oranje krijg je discussies wie er spits moet zijn,en hoe ze moeten spelen,niets anders dan geouwehoer van vi sportzomer.

      /   Reply  / 
  7. Scilligula

    Heren, dames. Ik heb nu echt wel genoeg van dat gezeur over de opstelling, systeem en de spitsen. Als morgen Nederland van Duitsland wint kunnen jullie wel sluiten met jullie programma. Ik kijk nu alleen nog maar naar de Duitse zenders. Die zijn veel genuanceerder en veel interessanter om te volgen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>