Erik Hulzebosch en Daniëlle Oerlemans in 1e Tour du Jour

Het EK voetbal is voorbij maar RTL 4 blijft het late night tijdslot programmeren met sport. Vanavond treedt Tour du Jour aan, dat vorig jaar met redelijk wat succes is geïntroduceerd op RTL 7. Wilfred Genee strijkt neer in Naaldwijk met vaste gasten en ervaringsdeskundigen Gert Jakobs (5x Tour de France) en Danny Nelissen (3x Tour de France). In de eerste uitzending zijn bovendien Erik Hulzebosch en Danielle Oerlemans te gast.

Tour du Jour kent verschillende rubrieken. Elke avond is een ronde-miss van een lokale koers te gast en wordt er voor een goed doel gefietst: voor de Ride for the Roses, het door Lance Armstrong geïnitieerde wielerevent in het Westland, waarmee geld wordt ingezameld voor KWF Kankerbestrijding. Met behulp van zonnepanelen en fietskracht wordt er bovendien elke dag toegewerkt naar een energie neutrale uitzending.

Wilfred neemt met Gert eerder op de dag de kranten door en de ex-wielrenner gaat het land in om kijkersvragen te beantwoorden. RTL heeft beelden van de etappe van de dag, maar er volgen ook reportages vanuit Frankrijk: Erik Dijkstra doet weer ter plaatse verslag van de Tour en alles daar omheen.

Tour du Jour begint een half uurtje eerder dan De Avondetappe met Mart Smeets. De strijd tussen VI Oranje en Studio Sportzomer werd uiteindelijk nipt in het voordeel van RTL beslecht, ik gok dat de komende weken de NOS er met de meeste dagwinsten vandoorgaat. En daarna wordt het spannend welke sporttalkshow er tijdens de Olympische Spelen de meeste kijkers trekt.

Tour du Jour, 22.30 uur, RTL 4

Zie ook:
- 99ste Tour de France van start in Luik; live bij NOS
- RTL 7 plant drie sportprogramma’s voor zomer 2012
- Rick Nieman vervangt Wilfred Genee bij De Zomer van 4

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>