RTL Premiersdebat zonder CDA

RTL 4 komt vanaf eind augustus volop met programmering rondom de verkiezingen, het eerste wapenfeit is het Premiersdebat. Slecht nieuws voor Sybrand van Haersma Buma; zijn partij het CDA is niet welkom. De politieke partij is te klein geworden.

RTL nodigt namelijk de vier grootste partijen uit, gemeten aan de hand van virtuele zetels. Zodoende zal het debat plaatsvinden tussen Mark Rutte (VVD), Geert Wilders (PVV), Emile Roemer (SP) en Diederik Samson (PvdA), die voor het eerst als lijsttrekker zal debatteren.

Het CDA was in 2010 wel present bij het Premiersdebat, toen debatteerde zittend premier Jan Peter Balkenende. In twee jaar tijd kan dus veel gebeuren.

Het Premiersdebat wordt geleid door Frits Wester. RTL komt begin september weer met het Carré-debat, geleid door Rick Nieman. Daar zijn de acht grootste politieke partijen welkom.

RTL zet daar ook Petra Grijzen in, die elke lijsttrekker apart neemt voor ‘het beantwoorden van enkele lastige vragen’. Eerder klaarde Mariëlle Tweebeeke dit klusje, die tv-geschiedenis schreef door Balkenende herhaaldelijk dezelfde vraag te stellen. De premier pareerde dat uiteindelijk door ‘U kijkt zo lief’ te zeggen, wat daags daarna voor heel veel discussie zorgde.

Zie ook:
- RTL 4 maakt vijf verkiezingsprogramma’s
- RTL 4 weer met talkshow rond verkiezingen
- Pauw en Witteman toch eerder terug van zomerstop
- De Wereld Draait Door met verkiezingsspecials in september

1 Reacties // Reageer

One thought on “RTL Premiersdebat zonder CDA

  1. David

    Opmerkelijke keuze voor EditieNL invaller Petra Grijzen. Die lijkt mij nou niet de aangewezen persoon om de rol van Tweebeeke over te nemen. Daarvoor komt ze veel te soft en meisjesachtig over. Ik weet ook niet of ze wel de scherpte heeft om dit belangrijke onderdeel te doen. Waarom niet iemand van RTL zelf bv Hella Huek of Suzanne Bosman?

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Europa, economie en zorg in RTL’s Premiersdebat | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>