Europa, economie en zorg in RTL’s Premiersdebat

De verkiezingscampagne is ècht begonnen. De VVD is dit weekend ten strijde getrokken en na het debat met de kleinere partijen afgelopen woensdag treden vanavond de vier grootste partijen (in de peilingen althans) aan bij het Premiersdebat van RTL 4, dat onder leiding staat van Frits Wester. Het CDA moet thuis meekijken, want in de debatarena is alleen plaats voor VVD, PVV, SP en PvdA.

Het Premiersdebat begint met de voorbeschouwing op deze eerste publieke krachtmeting van de mogelijke nieuwe premiers. Rick Nieman bespreekt met onder anderen politicus Marco Pastors en hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen Janka Stoker het belang van tv-debatten, leiderschap, presentatie en de kansen en risico’s van de deelnemers.

Om ongeveer 20.15 uur start het eigenlijke debat waarin Roemer, Rutte, Samsom en Wilders onder meer zullen debatteren over thema’s als de toekomst van Europa, de betaalbaarheid van de gezondheidszorg, de Nederlandse economie en leiderschap.

Na afloop van het debat – rond 22.00 uur – blikt Rick Nieman met zijn gasten terug op de cruciale momenten in het debat.

Het Premiersdebat, 20.00 uur, RTL 4

Zie ook:
- RTL Premiersdebat zonder CDA
- RTL 4 maakt vijf verkiezingsprogramma’s

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Europa, economie en zorg in RTL’s Premiersdebat

  1. Michel

    Wat raar dat CDA, D66 en Groen Links hier niet bij zijn.

      /   Reply  / 
    1. BRK

      Wat is daar nu raar aan? D66 en GroenLinks deden twee jaar geleden ook niet mee en in dit debat komen nu eenmaal de vier grootste partijen langs, oftewel de partijen die (als je kijkt naar de peilingen) een premier kunnen gaan leveren. Daar vallen de partijen die jij noemt niet onder. Die komen in het Carrédebat weer langs.

        /   Reply  / 
      1. Michel

        Omdat het 4 jaar geleden zo ging betekend niet dat het nu ook zo moet gaan. En het is trouwens 2 jaar en niet 4! Als je echt een goed beeld wil geven van de verschillende partijen dan horen deze 3 er gewoon bij! Nu krijg je een heel eenzijdig beeld. Mensen kunnen nog beinvloed word worden met D66 en Groen Links er bij. Gemiste kans van RTL4!

          /   Reply  / 
        1. Flippo

          Dan heb je dus de opzet van het programma niet begrepen. Het is het Premiersdebat, dus alleen voor de partijen komen die mogelijkerwijs een premier aanleveren. En wees nou eerlijk, CDA, D66 en GroenLinks gaan niet de premier leveren straks. Een programma waarin alle partijen langskomen komt er ook, het Carredebat op dinsdag 4 september.

            /   Reply  / 
        2. Sven

          Onzin reactie.
          Deze partijtjes zijn woensdag aan aanbod gekomen bij de iet wat arrogante NOS, die opeens ook het openingsdebat wilden, terwijl RTL dit altijd doet. En daarom waren de grote partijen woensdag jl. niet aanwezig.
          En daar hebben ze, de kleine partijen, met z’n allen niets, maar dan ook helemaal niets gezegd. Dat is nou een gemiste kans voor die partijen!
          Goede keus van RTL, het is een premierdebat en uit deze 4 zal toch echt een premier moeten komen.
          Ik ga voor Rutte trouwens.

            /   Reply  / 
      2. Michel

        Ga jij nu ineens over politiek praten omdat RTL ook een debat en een programma heeft? Ga mij nou niets vertellen over hoe het werkt. Ik vind dat deze partijen er bij horen. Groen links misschien niet maar D66 en CDA (ook al vind ik dit een verschikkelijke partij) wel. Ga jij je daar nou maar niet te druk om maken dat ik dat vind want, jij heb wel wat beters te doen op Mediacourant want RTL4 was de grote verliezer gisteren maar, daar horen we jou vandaag niet over he?

          /   Reply  / 
        1. Flippo

          Dat kun jij wel vinden, maar RTL vindt van niet. En terecht. Het past niet in de opzet, waarmee dit debat zich altijd onderscheidt van de andere debatten. Buma wordt geen premier, Pechtold niet en het meisje Sap al helemaal niet.

          En over de “winst” van SBS heb ik weinig te zeggen eigenlijk. Leuk voor ze, maar laten we eerst maar eens afwachten hoe het verder gaat. Dan praten wij weer verder. Of niet, want je toon staat me niet echt aan.

            /   Reply  / 
          1. Michel

            We zullen zien wat en wie het word. Dat weet ik niet, RTL niet en jij al helemaal niet. En over een bepaalde toon gesproken. Die van jou staat mij al jaren niet aan.

              /  
    2. mike

      Michel heeft gelijk. Je hebt het gewoon niet begrepen Flippo.. Je naam zegt eigenlijk al genoeg. Anyway ben benieuwd naar de eerste krachtmeting van vanavond. Sommige journalisten noemen dit nu al het bepalende debat. Beloofd dus wat!

        /   Reply  / 
  2. er

    Pff wat een lang programma.

      /   Reply  / 
  3. Michel

    Mijn reactie was uiteraard aan Flippo.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>