Annet Malherbe wordt Roseanne in remake RTL

RTL 4 komt opnieuw met een remake van een comedyserie. Na Everybody Loves Raymond en Golden Girls is het dit keer de beurt aan Roseanne. De zender heeft Annet Malherbe weten te strikken voor de hoofdrol, Jelka van Houten wordt één van de dochters.

De Nederlandse Roseanne zal in 2013 op de zaterdagavond van RTL 4 te zien zijn. Zenderbaas Erland Galjaard in De Telegraaf: “Dit soort series past prima op RTL 4. Golden Girls is onlangs goed begonnen en Iedereen is Gek op Jack deed het – hoewel er ook kritiek was – prima met gemiddeld ruim 1,5 miljoen kijkers. Mensen willen op dat tijdstip even lekker lachen.”

Het lijkt misschien creatieve armoede om telkens buitenlandse series naar de Nederlandse situatie te hertalen. Maar makers van dramaseries hebben zich al meer dan eens beklaagd over hoe moeilijk het genre hier van de grond is te krijgen. Er zouden maar weinig goede comedyschrijvers zijn. Daarnaast is het hertalen een veel minder tijdrovende klus dan het creëren van een gloednieuwe serie. Wat ook zal meespelen, is dat met een bewezen succes een Nederlandse comedy ook eerder grappig zal zijn.

Toch verlang ik een beetje terug naar de jaren ’90, waarin series als Vrienden voor het Leven en SamSam hoogtij vierden. Goed, die karakters waren ook gebaseerd op buitenlandse comedyfiguren, maar dat werden toch heel eigen titels. Bij Gek op Jack en Golden Girls moeten de makers dicht bij het origineel blijven. En dan zie je, vind ik, dat veel Amerikaanse humor hier toch minder aanslaat. Laten we hopen dat producent NL Film een wat vrijere hand krijgt bij Roseanne.

Zie ook:
- Nederlandse Golden Girls moet nog groeien
- Erland Galjaard: Concurreren door risico’s te nemen
- Erland Galjaard trots op cast Nederlandse Golden Girls
- Albert Verlinde: Uur van de waarheid Gek op Jack

13 Reacties // Reageer

13 thoughts on “Annet Malherbe wordt Roseanne in remake RTL

  1. M

    Die dochters in die serie waren toch veel jonger dan Jelka van Houten? :S

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Erland Galjaard bespeurt ‘zwevende kijker’ | Zappen

  3. Michel

    Het lijkt geen creative armoede. Het is creative armoede!

      /   Reply  / 
  4. rtd

    Dat ze dan een serie als Kinderen geen Bezwaar (vara) overnemen.. deze stopt namelijk.. en past ook wel goed bij de vooravond van RTL….

    ben fan van Annet, maar hier heb ik toch een hard hooft in.

      /   Reply  / 
  5. Robbert

    Serieus… HOOFT?? HOOFT??

    En bij kinderen geen bezwaar is de lach er ook al lang af!

      /   Reply  / 
    1. rtd

      jij maakt natuurlijk nooit typ fouten… jeetje krentenkakker..

        /   Reply  / 
  6. Levi

    Erland schaam je diep. Hou toch eens op met die schandalige hertalingen.

      /   Reply  / 
  7. Elza

    Zonde dat Annet Malherbe haar talent verspilt aan een remake van deze serie. Gek op Jack, Golden Girls het is tenenkrommend om naar te kijken. Ik denk dat ‘t niet anders zal gaan met Roseanne in ‘t Nederlands. Ik denk dat ze haar talenten wel beter kan benutten en ook dat ze andere aanbiedingen krijgt dan zoiets als dit….we zullen zien wat dit met haar carriere doet…ik verwacht niet veel goeds

      /   Reply  / 
  8. Yossarian

    Onbegrijpelijk dat een groot talent als Malherbe zich hiervoor leent. Het kan niet anders dan een (artistieke) flop worden in de traditie van Iedereen Is Gek Op Jack en de remake van Golden Girls.

    En inderdaad, Jelka van Houten is veel te oud voor de rol van Roseannes dochter.

      /   Reply  / 
  9. Jeroen

    Jammer.. Weer een remake. Naast SBS kan RTL ook niets nieuws verzinnen en dat mag zeker gezegd worden.. Talenten jachten, serie’s RTL copy+paste ook lekker.. Beetje teksten hertalen en go! Laten ze maar eens met iets nieuws komen. Voor een goede comedy wil ik best wat jaartjes wachten. Hoe groot waren de successen als Kees en Co, vrienden voor het leven en SamSam niet. Kom op RTL de kijker verwacht van jullie een beetje vernieuwing..

      /   Reply  / 
    1. dom

      kees en co en samsam waren ook engelse series. dus lul niet so dom

        /   Reply  / 
      1. edward

        idd groot gelijk en die serie’s waren ook s6

          /   Reply  / 
  10. Chantal

    Roseanne’s dochters zijn in de originele serie tieners en Annet Malherbe is ook een stuk ouder dan Roseanne destijds. Het meest waarschijnlijke lijkt me dat het een wat lossere bewerking van het origineel wordt (met aangepaste leeftijden)dan bijvoorbeeld de Golden Girls remake. Als ze er vrijer mee om kunnen gaan, is de kans groter dat het iets wordt. Die Nederlandse bewerkingen zijn meestel slappe aftreksels van het origineel, maar Annet Malherbe is wel een actrice die selectief is in wat ze doet. Kwaliteit van de cast en de bewerkte/vertaalde scripts (vertaling van de Golden Girls is tenenkrommend) zijn zeker geen garantie voor succes, maar in ieder geval een goed begin. Afwachten wat het wordt.
    Als die jaren 80/90 sitcom remake trend zich voortzet, ben ik beniewd waar we ons de komende tijd nog meer op moeten voorbereiden…

      /   Reply  / 
    1. Elza

      de Cosby show?? who’s the boss? ze willen in NL nog jaren voort met series waarvan het origineel in 1992 al ging vervelen.

        /   Reply  / 
  11. Pingback: Nederlandse remake Roseanne heet Aaf | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>