Erland Galjaard bespeurt ‘zwevende kijker’

Nu de zwevende kiezers weer met beide benen op de grond staan – de verkiezingen zijn immers achter de rug – is er een andere groep zwevende mensen waargenomen. De zwevende kijker welteverstaan. Het nieuwe tv-seizoen is bijna twee weken onderweg en de trend van de kijker is nog niet echt waar te nemen, merkt RTL-zenderbaas Erland Galjaard op.

“Mensen hebben nog geen duidelijke keuzes gemaakt. Wel voor bijvoorbeeld Sterren Springen op SBS 6, maar nog niet tussen ons nieuwe programma Beat the Best en Strictly Come Dancing op Nederland 1. Twee van de drie zaterdagen werden wij beter bekeken. Sterren Springen is morgen voor het laatst en daarna zendt SBS 6 op zaterdag films uit. Ik ben benieuwd wie dan de nummer 1 wordt.”

Op de najaarspresentatie van RTL deelde Galjaard wat steken uit naar SBS 6, dat na twee jaar kwakkelen nu met allerlei nieuwe titels komt. SBS verwacht niet dat alles uitgroeit tot een hit, maar hoopt wel op enkele successen. Galjaard zegt nu in De Telegraaf over de concurrent: “Ze hebben veel geïnvesteerd in een groot aantal nieuwe programma’s en slechts een paar daarvan slaat aan, Sterren Springen en Dokter Tinus. Je ziet dat zoiets tijd kost.”

Hij kijkt ook naar wat de RTL-zenders doen. “Het is te vroeg om echt conclusies te trekken, maar wij staan er sterk voor. Op RTL 5 begint Mijn, Vieze, Vette, Vervelende Verloofde op stoom te komen, Love Is In The Air scoort goed, Obese ook. We hebben nog een hele tijd The Voice op vrijdag, later dit najaar komt op zaterdag Ushi , Ik Hou van Holland en het nieuwe Mannen van een zekere leeftijd . In december beginnen we met Ontvoerd van John van den Heuvel en dat zou samen met de dramaserie Divorced wel eens op zondagavond kunnen komen. En in 2013 willen we met een totaal nieuwe zaterdagavondshow komen – nee, geen talentenjacht.”

Galjaard is trots op het hoge slagingspercentage van nieuwe programma’s op RTL 4. “We hebben de laatste jaren zo’n zeventig grotere, nieuwe programma’s gelanceerd, waarvan er tien zijn mislukt en twintig het niet onaardig deden. De rest was goed en een paar zijn dikke hits geworden, zoals The Voice, Obese en Ik Hou van Holland. We zijn nu bijna twee keer zo groot als SBS 6, dat zal zeker niet zo blijven, maar RTL houdt een flinke voorsprong.”

Zie ook:
- Annet Malherbe wordt Roseanne in remake RTL
- RTL 4 broedt op nieuw zaterdagavondamusement
- RTL ziet af van musicalprogramma’s; hapt Avro toe?
- Erland Galjaard wil Wendy en Martijn op X Factor 2013
- RTL-baas: Lagere scores The Voice of Holland dit seizoen
- Erland Galjaard: Concurreren door risico’s te nemen
- RTL-baas Erland Galjaard jaloers op SBS’ Villa Morero

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Erland Galjaard bespeurt ‘zwevende kijker’

  1. Dan

    Die zaterdagavond show is Typisch Carlo en Irene, denk ik! Leuk!

      /   Reply  / 
    1. J

      Dat denk ik ook. Zal nog een een nieuwe programma bij komen. Want ik denk dat de programma’s van Jack Spijkerman niet meer terug komen.

      Wel komen All You Need.. & De jongens tegen de meisjes dit voorjaar terug.

        /   Reply  / 
  2. J

    Raar dat Divorce en Ontvoerd op zondag komen samen, niet echt een goede combi. Eerst stond ontvoerd op donderdag in de schema’s!
    Ik dacht ook dat Obese eind 2012 op zondag komt. En ook Miljoenenjacht komt in Nov/Dec nog op zondag avond.
    Wordt ineens een drukke zondag.

      /   Reply  / 
  3. rob

    mischien eerst ontvoerd 20 uur later obese 2o uur en dan
    om 21 uur of 21:30 divorce.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>