Kandidaten The Voice te bang voor draaiende stoelen

Wie beide liveshows van The Voice of Holland dit seizoen heeft gezien, zal zijn opgevallen dat er een wijziging is doorgevoerd. De stoelen draaien niet meer tijdens het slot van de optredens, maar pas na de afkondiging door Wendy of Martijn. De beoogde opzet van John de Mol werd namelijk tè spannend.

Het rapportcijfer van het optreden volgt nu kort na het optreden, in plaats van tijdens de laatste noten. “Het idee dat de stoelen aan het eind van het optreden wel of niet omdraaien had voor spanning moeten zorgen, maar dat bleek anders uit te pakken”, legt een woordvoerder van RTL uit in het AD.

Hij vervolgt: “De kandidaten durfden helemaal niet te kijken of de coaches zich omdraaiden. Pas op het eind omdraaien is duidelijker en bovendien zie je nu de reactie van de kandidaat op de cijfers.”

De draaiende stoelen zijn hèt kenmerk van The Voice of Holland, maar aanvankelijk kwam dit element alleen voor in de Blind Auditions. Producent Talpa laat het draaien nu ook terugkomen bij de Battles en de Liveshows, maar vooralsnog zonder echt logische toevoeging.

Zie ook:
- Sandra van Nieuwland tekent zich af als winnaar The Voice
- Vernieuwingen liveshows The Voice; Wat vind jij?
- Liveshows The Voice: Coaches zien kandidaat niet optreden
- RTL heeft wedstrijdschema voor The Voice of Holland

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Kandidaten The Voice te bang voor draaiende stoelen

  1. Pieter

    Inderdaad zonder logische toevoeging. In de Daily Mail van afgelopen vrijdag staat een column over ‘THE Voice uk’ grote verbijstering over de terugkeer van het programma op BBC. Daarnaast word ook het format afgemaakt.

      /   Reply  / 
  2. ab

    Onzinnige geforceerde toevoeging. Door er nu een bericht uit gooien dat het TE spannend was doen ze alsof ze een wonder hebben uitgevonden. (Ik wilde bijna zeggen: ‘opnieuw een wonder hebben uitgevonden’ maar dat is natuurlijk onzin want het draaien van de stoelen is gewoon gejat).

      /   Reply  / 
  3. rtd

    ik blijf erbij dat het tijdens de liveshows gaat om het totale plaatje.. het gehele optreden.

    Iemand kan wel een goede stem hebben, maar als ie erbij staat als een strijkplank op het podium is het al niets…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>