500x Life4You: Als het perfect zou zijn, is het dodelijk saai

Carlo Boszhard en Irene Moors vieren vandaag een feestje: 500 keer op de zondagmiddag van RTL 4. Live welteverstaan. “Dat is ook wel een voorwaarde. Life4You en Life & Cooking zijn leuk omdat het live is. Als het elke week een opname betrof, was ik onmiddellijk gestopt”, vertelt Carlo Boszhard aan deze blog. “De ene keer is het druk, dan weer hysterisch, de week erop wat saaiig… Het is altijd anders en dat maakt het zo leuk. Vaak verloopt de repetitie wat rommelig. Maar als het programma loopt en de leader er in gaat, dan kun je mij niet gelukkiger maken.”

In de twaalf jaar dat Carlo en Irene nu op zondagmiddag televisie maken, is het medialandschap flink veranderd. De twee hebben zelf een ontwikkeling doorgemaakt als programmamakers, er is meer concurrentie gekomen en de samenstelling in de keuken is meer dan eens veranderd. Daarom: een aantal vragen aan Carlo.

Wat is het leukste dat een uitzending kan gebeuren?
“Als je kan inspelen op de actualiteit. In de toptijd van Life & Cooking werd prinses Amalia geboren. Niemand was live op zondag en Nederland 1 was aan het slapen. Wij zaten bovenop het nieuws! De prinses werd geboren en toen hebben we wel een feestje gebouwd in de studio. Jammergenoeg is het qua nieuws vaak wat stillig op zondag.”

Waar krijg je de meeste reacties op?
“Dat was op de parodie van De Wereld Draait Door. Die parodie is juist ontstaan in een dipmoment van Life & Cooking. Vroeger hadden gasten niet heel veel keuze waar ze gingen zitten, zo veel programma’s waren er niet. Maar op een gegeven moment kwam er concurrentie, ze konden kiezen. Toen hebben wij bedacht, Life & Cooking is toch een commerciële kant-en-klaar-maaltijd van RTL 4, dat we De Wereld Draait Door juist gingen persifleren. Daar is toen De TV Kantine uit voortgekomen. De parodie heeft ons bepaald geen windeieren gelegd.”

Hoe belangrijk zijn kijkcijfers voor jullie?
“Voor mij zijn ze steeds minder belangrijk, de media maakt ze belangrijker. Zeker bij een programma als Life4You moet je kijken naar het marktaandeel bij de boodschappers 20-49. Heel veel grote shows die 1,6 miljoen kijkers scoren zijn minder belangrijk voor RTL 4 dan een programma als Life4You met 800 duizend kijkers, waar de adverteerder veel gerichter kan werken. Daarom stoppen we Afrojack er ook in, we hopen daarmee een nieuwe groep jonge mensen aan te spreken.
Voor een programmadirecteur is Life4You een lekker programma, je krijgt geld toe en hebt er weinig omkijken naar. We zijn altijd belangrijk geweest voor de zender, ze zetten ons zelfs tegenover Studio Sport! Vroeger ging het programma door tot 19.00 uur, nu een kwartier langer. Voor het gemiddelde van Life4You is dat niet goed, voor het zendergemiddelde wel.”

Hoe bevalt de nieuwe opzet met Sandra en Joey? Zeker Sandra lijkt nog wel eens te balen van de chaos waardoor haar kookverhaaltje niet alle aandacht krijgt?
“Een nieuwe kok moet de ruimte krijgen om te groeien. Het is net als bij een soap: de oude speler is altijd het beste, dat zijn we gewend. Sandra moet de kans krijgen uit te groeien tot een fenomeen in de keuken. Dat ontstaat of ontstaat niet. Ze is heel blij en gelukkig met deze klus. Life4You is geen kookprogramma op 24Kitchen, er kan iets gebeuren waardoor ze afgeleid raakt. Maar dat moet ook. Dat heb ik van Joop van den Ende geleerd. Als mensen iets opvalt, een gek jurkje of iemand die zijn oren beweegt, dan pas is het televisie. Als je iets doet dat perfect is, dan is het dodelijk saai.”

Onder welke omstandigheden zou je kunnen voorstellen dat je met zondagmiddagtelevisie stopt?
“Als we het niet meer goed doen in de doelgroep 20-49. Dan zijn we niet belangrijk meer. Dat is het nu nog wel. Het is fantastisch dat we dit al 500 keer mogen doen, het is afwachten of we er nog 500 mogen maken. We gaan genieten deze jubileumshow.”

Life4You, 17.25 uur, RTL 4

Zie ook:
- Life4You adopteert Zanger Rinus en Deborah
- Carlo en Irene komen met Life4You Awards
- Irene Moors: Stoppen met Life4You? Dat kan helemaal niet!
- Nieuwe kok Life4You veroverde Carlo en Irene met zeebaars
- Paranormale wereld niet blij met medium Anita in Life4You

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “500x Life4You: Als het perfect zou zijn, is het dodelijk saai

  1. RTL4

    Tijd dat die Joey daar vertrekt. Voegt totaal NIKS toe aan de show!

      /   Reply  / 
  2. Randy

    Ik snap inderdaad niet wat Joey daar eigenlijk zit te doen, hij zit daar maar achter de laptop berichtje bekijken en die kok is een kok van niets, gewoon Rudolph terug, die is veel leuker en veel gepassioneerder. WIJ WILLEN RUDOLPH TERUG

      /   Reply  / 
  3. samantha

    life you stelt idd niets meer voor Rudolph komt niet meer terug maar dan had ik liever martijn daar gezien ook sympathiek man, deze vrouwelijke kok erg ik mij onzettend aan met haar uhmmm elke keer bahhh en joey voegt niets toe aan de programma leuke man omtezien. Maar echt belachelijk dit .

      /   Reply  / 
  4. Wwzapper

    Life4You is toch niet live? Ik heb recentelijk toch echt gelezen over opnames van een specifieke uitzending, met de hoofd-gasten en alles erop en eraan, die pas een paar weken later uitgezonden werden. :{

      /   Reply  / 
    1. Cees

      Slaap lekker !

        /   Reply  / 
    2. Roy

      Het is altijd live, behalve de uitzonding rondom oudjaarsavond,

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>