Opmerkelijke terugkeer Herrie in de Keuken

Komend voorjaar zal er op RTL4 weer een nieuwe reeks van Herrie in de Keuken te zien zijn. Daarmee keert het programma, waarin Herman den Blijker restaurants in heel Nederland te hulp schiet, na zo’n tweeënhalf jaar weer terug op de buis. En hoewel de programma’s van Den Blijker sinds de zomer van 2007 (toen de vele kookprogramma’s van jongerenzender RTL5 overgeheveld werden naar familiezender RTL4) een vaste waarde vormen op de dinsdagavond van de zender, komt de terugkeer van Herrie in de Keuken toch wel als een verrassing.

De afgelopen jaren kreeg Den Blijker van RTL4-programmadirecteur Erland Galjaard de kans om zich te ontwikkelen tot een volwaardige televisiepresentator. Waar hij als chef-kok in het begin slechts Nederlandse horecazaken (eerst alleen restaurants en later met hulp van meneer Reimers ook hotels) van tips en adviezen voorzag, volgden nieuwe formats met Den Blijker als centrale presentator zich in rap tempo op. Zo leidde hij onder meer de competitie tussen verschillende horecazaken in Mijn Tent is Top (en later ook in Herrie XXL), stoomde hij BN’ers klaar voor de bereiding van een kerstdiner voor het goede doel in Herrie met Sterren, initieerde hij in Herrie in je Huiskamer gemoedelijke wedstrijdjes tussen tijdelijke thuisrestaurants, zocht hij koks die streden voor een baan in het buitenland (Herman’s Kookeiland en Herrie aan de Horizon) en inspireerde Herman Nederland tot het bereiden van het beste kerstgerecht in Herman zoekt Kerststerren. Met al deze titels (en zo nu en dan een reeks herhalingen) is Den Blijker inmiddels een vaste waarde op de latere dinsdagavond van RTL4.

Met een nieuwe reeks van Herrie in de Keuken keert Herman nu weer terug naar de basis. Een opvallende zet van Galjaard, die ten tijde van de presentatie van de najaarsprogrammering van 2012 nog meldde dat het thema wonen een genre is waar ‘een bepaalde inflatie op van toepassing is’. Volgens hem is het bij het grote aanbod van kookprogramma’s dan ook belangrijk om je te onderscheiden en met vernieuwingen te blijven komen. In dat licht is de terugkeer van Herrie in de Keuken dan ook opvallend te noemen. Op basis van de woorden van Galjaard zou je denken dat het programma na drie seizoenen wel in de omroeparchieven was verdwenen, maar blijkbaar is de programmadirecteur nu toch op zijn eerdere uitspraken teruggekomen.

Zie ook:
- Erland Galjaard: Concurreren door risico’s te nemen
- Herman den Blijker gaat de grens over voor RTL

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>