Albert Verlinde: The Voice moet waken voor overdaad

Nederland is nog lang niet talentenjacht-moe. Dat stelt Albert Verlinde in een vooruitblik op RTL Boulevard. Wel moet bijvoorbeeld The Voice of Holland waken voor overdaad. Verder plaatst de showbizzdeskundige zijn vraagtekens bij The Next Pop Talent, de nieuwe talentenjacht die SBS 6 dit voorjaar in de markt zet.

“Talentenjachten blijven het goed doen in het algemeen”, denkt Albert. “Iedere keer wordt er weer iets bedacht waardoor mensen die niet van het genre hielden, het toch weer leuk vinden. Kijk maar naar The Voice of Holland, waar telkens kleine aanpassingen zijn doorgevoerd. En het publiek houdt de makers ook warm. Johannes hoort natuurlijk niet binnen The Voice of Holland, maar bracht toch een soort revolutie teweeg. The Voice moet wel uitkijken dat er niet te veel series achter elkaar komen.”

Over The Next Pop Talent zegt Albert: “Ik schrik al van die naam. Ze hebben natuurlijk pech gehad, ze wilden het anders noemen. Het begint dus met een hobbel. Iedereen is een poptalent, het gaat er om dat je een ster zoekt. Ik hoop dat die weeffout wordt hersteld en SBS ons verrast met deze formule. Maar de zender is niet de beste voedingsbodem op dit moment voor zo’n programma.”

Positiever is hij over Bloed, Zweet & Tranen. “De zoektocht naar een nieuwe volkszanger, dat kan wel leuk worden. Heel helder gekozen, het past ook bij SBS 6. Ik vind het een slim idee. De speurtocht naar K3 had ook iets volks en heeft enorm gescoord. Bloed, Zweet & Tranen kan wel eens de verrassing van 2013 worden.”

In april maakt X Factor zijn comeback op televisie. “Ze hebben geprobeerd daar iets nieuws of anders van te maken. Dat kan bijna niet, hooguit een ander jury, maar X Factor is X Factor. Kijk, ik zou het liefst zien dat Idols weer terugkeert. Gewoon op zoek naar een lekkere jongen of een lekkere meid voor een poster boven je bed. Maar goed, X Factor is zo ingeburgerd. Als ze het met de eerste aflevering waar maken, komt dat met de rest van het seizoen ook wel goed.”

Zie ook:
- Bloed, Zweet & Tranen imponeert op SBS-presentatie
- SBS 6 testte 12 juryleden voor The Next Pop Talent
- Aderlating voor The Voice of Holland: Nick & Simon stoppen
- Ook John de Mol valt over poule-indeling The Voice
- Stelen kandidaten toegestaan bij The Voice of Holland 2013
- Gordon terug in jury X Factor, Ali B gaat voor tactisch
- Talentenjacht voor de YouTube-generatie: The Voice Kids

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Albert Verlinde: The Voice moet waken voor overdaad

  1. J

    Bloed zweet en tranen komt toch ook vrijdag? Tegenover Everybody dance Now e/o X-factor?
    Albert had het over zaterdag en Ik hou van holland. Ik hou van holland is sowieso pas in het najaar weer.

      /   Reply  / 
  2. Zayn

    Idols een lekkere jongen of meid?? Sorry hoor maar kijk eens naar de livefinalisten… Daar voldeed 75% zeker niet aan

      /   Reply  / 
  3. samantha

    word moet het altijd hete jongen of meid zijn . Hoe komt het toch dat mensen getreiterd worden door zo iets tezeggen . omdat alles altijd maar mooi moet zijn.

      /   Reply  / 
  4. baass

    Wij moeten onderhand ook waken voor overdaad aan de heer Verlinden, er gaat geen dag voorbij of hij vindt wel iets .

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>