Aderlating voor The Voice of Holland: Nick & Simon stoppen

The Voice of Holland komt in 2013 terug, maar Nick & Simon zijn daar niet meer bij. De mannen die aan de wieg van het succes van de talentenjacht stonden, trekken zich vrijwillig terug. Nick kampte al met ernstige vermoeidheid waardoor hij één liveshow verstek moest laten gaan. Meteen daarna maakt het zangduo al bekend de tv-werkzaamheden nog verder te minderen. Maar dat ze nu besluiten te stoppen met The Voice of Holland, is toch wel heel drastisch. En een aderlating voor het programma. De chemie die Nick & Simon met name met Roel van Velzen hebben, zal niet makkelijk op te vullen zijn.

Sowieso is het aantal A-sterren dat op de draaiende stoelen van The Voice of Holland kan plaatsnemen, erg summier. Qua status kun je nog denken aan Anouk, Guus Meeuwis, Ilse deLange, Afrojack, René Froger, Tiësto, Caro Emerald of Jan Smit. Maar velen van hen hebben al aangegeven niet volledig achter het format te staan of de agenda laat het simpelweg niet toe.

Bij de perspresentatie van The Voice of Holland seizoen 3 vroeg ik nog aan de coaches of ze ‘het zwaard van Damocles’ boven zich voelden hangen, gezien de traditie om elk seizoen een coachwissel toe te passen. “Dat voelen wij zeker”, verzekerde Nick Schilder toen nog. Marco vulde aan: “Het mag duidelijk zijn dat nieuw bloed wel discussie geeft. Iedereen staat op scherp. Met Trijntje komt er een ervaren collega bij, dat hebben we al een aantal keren moeten voelen.”

Het duo laat in een officieel statement weten: “Wij kijken met heel veel plezier terug op de afgelopen drie jaar The Voice of Holland. Voor ons was het een muzikaal feestje waarbij we kennis hebben gemaakt met nieuwe talenten terwijl we als coaches mochten samenwerken en concurreren met onze collega’s uit de muziekwereld. Dit blijven we graag doen bij The Voice Kids, zowel bij de serie die aanstaande vrijdag van start gaat als het daaropvolgende seizoen, terwijl we meer tijd overhouden voor onze eigen muziek. We gaan namelijk een druk jaar tegemoet waarbij we ons willen richten op het Gelredome, Vlaanderen en Duitsland.”

RTL en Talpa respecteren het besluit van Nick & Simon. Ik ook. Maar jammer is het!

Zie ook:
- Vermoeide Nick Schilder maakt The Voice of Holland af
- Nick & Simon minderen tv-werkzaamheden
- Nick & Simon Big in Japan loopt jaar vertraging op
- Nick & Simon slaan De Zomer Voorbij jaartje over
- Vele tv-werk Nick & Simon ‘gevoelig punt’

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Aderlating voor The Voice of Holland: Nick & Simon stoppen

  1. Zayn

    Vond ze dit jaar niet meer heel boeiend eerlijk gezegd. Een goede artiest hiervoor in de plaats en dan zou het zo maar eens een panel kunnen zijn dat langdurig blijft. Wel eentje met humor aub en geen Volendam.

      /   Reply  / 
  2. RTL4

    Heerlijk nieuws! Die twee vinden zichzelf zooooo grappig. Weg ermee!

      /   Reply  / 
  3. Brian

    Ik denk dat het wel opnieuw goed zal zijn voor de show. Soms was hun humor, naar mijn smaak, wat flauw. Opnieuw een andere coach zal de sleetsheid voorkomen. Een artiest als Ilse Delange lijkt me een goede persoon om qua persoonlijkheid het duo te vervangen, zij heeft ook het jonge en vrolijke, hetgeen Nick & Simon ook brengen.

      /   Reply  / 
  4. SHIZZLE

    Dat werd tijd!! Waren niet bepaald goede coaches te noemen, vooral het laatste seizoen niet. Ben ze wel zat nu… Gelukkig!!

      /   Reply  / 
    1. Remko

      Volgens mij zijn Nick en Simon de afgelopen 3 seizoenen tweede geworden dus zo slecht deden ze het niet.

        /   Reply  / 
  5. Jeffrey

    Ja! Ik stem voor Afrojack!

      /   Reply  / 
  6. vinn

    Top! Als er iemand uit moest dan hun graag. Ik hoop echt op Ilse de Lange of Anouk. Ik hoop niet op Jan Smit of de 3J’s.
    Ilse de lange en Anouk kunnen weer bepaalde mensen aantrekken net als Trijntje deed. Zelfde geld voor Dinand Woesthoff wat mij ook te gek lijkt of de zanger van Racoon.

      /   Reply  / 
  7. Verburgh

    Caro Emerald: leuke meid. Ilse de Lange: ik ben misschien wel een beetje fan van haar. Maar qua status horen ze toch echt (samen met Nick & Simon en Van Velzen) in een vijver met nog zeker zo’n 50 tot 100 andere vissen. Zeker als je verder kijkt dan de verkoopcijfers van alleen de laatste 5 jaar

      /   Reply  / 
  8. Yeah

    Gelukkig maar!
    Vond ze samen met Roel behoorlijk flauw af en toe..
    Hopelijk verlaat Roel ook de show, dan hebben we volgend jaar pas echt een goede jury!

      /   Reply  / 
  9. rtd

    afrojack… pfff echt niet aub…

    kun je net zo goed yes-r in de jury zetten… ook 3x niets.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>