Vuurdoop voor nieuwe Nederlandse soap Malaika


Een nieuwe Nederlandse soap, kan dat? In de hoogtijdagen van het genre bestonden er drie titels naast elkaar, naast GTST en ONM was er ook nog Goudkust. Nou was dat net iets te veel, Goudkust redde het uiteindelijk niet. Tegenwoordig heb je nog Goede Tijden Slechte Tijden en- tot op zekere hoogte – SpangaS, dat bij scholieren razendpopulair is. Vanavond introduceert RTL 5 Malaika, dat wel eens heel kansrijk zou kunnen zijn.

Want het brein achter Malaika is Johan Nijenhuis, de man die een neus heeft voor wat het grote publiek wil zien. Hij heeft bioscoophits als Costa, Volle Maan en Verliefd op Ibiza op zijn naam staan. En hij is de man die ooit Zoop en SpangaS begon. Nu dus Malaika, dat zich afspeelt in een zorginstelling. De zorgbranche hoopt via de RTL-soap jongeren te enthousiasmeren voor het vak. Het zal zeker niet de eerste keer zijn, dat Johan met zo’n sponsorklus een tv-hit brengt.

Malaika gaat over ervaren verpleegkundigen en drie stagiaires die samen antikraak wonen. En ze werken dus ook allemaal in zorgcentrum Malaika. In de verhaallijnen komen privélevens en onderlinge relaties naar voren. Hoofdrollen zijn er voor Curt Fontin, Juvat Westendorp en Jasmine Sendar.

Van Malaika zijn vooralsnog 50 afleveringen opgenomen, waarmee RTL 5 tien weken vooruitkan. Of Malaika na de zomer terugkomt op de jongerenzender, zal afhangen van de kijkcijfers. Johan Nijenhuis zegt in Metro vanavond graag 300 duizend nieuwsgierige kijkers te trekken. De teller zou dan in de komende weken de half miljoen aan moeten gaan tikken. Lijkt me niet onhaalbaar…

Malaika, 19.00 uur, RTL 5

Zie ook:
- Eerste castfoto RTL 5-soap Malaika
- Ex-soapies en debutanten in RTL5-soap Malaika
- RTL 5 lanceert nieuwe soap: Malaika

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Vuurdoop voor nieuwe Nederlandse soap Malaika

  1. T.E.D.

    Ik denk dat deze soap of inslaat als een bom en een groot publiek trekt, of roemloos ten onder zal gaan.

    Wanneer Malaika een hit word, weet ik vrijwel zeker dat SBS6 ook weer met een soap zal komen… misschien helaas voor net weer als mosterd na de maaltijd zoals GK destijds ook was (hoewel het destijds qua inhoud de beste in z’n genre was! by far!)

      /   Reply  / 
  2. vinn

    Leuk hoor! Ik hou er wel van!

      /   Reply  / 
  3. hans

    Waarom niet twee publieke zenders houden en twee commercielen.
    De rest gewoon afschaffen,daar kijkt toch al bijna niemand meer na.
    Dan de beste programma’s verdelen over 4 zenders.

      /   Reply  / 
    1. :)

      Lol, waar slaat dat dan weer op?

      Dat is echt een heel heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel dom idee. Ik zou niet bij de televisie gaan werken als ik jou was.

        /   Reply  / 
  4. judy

    @herman: je schrijft: ‘van malaika zijn vooralsnog 50 afleveringen uitgezonden.’ Dat moet zijn ‘opgenomen’ neem ik aan?

      /   Reply  / 
  5. ria

    Malaika moet blijven!!!!!!!

    Ik zie ineens vanavond tot mijn stomme verbazing dat er geen MALAIKA vanavond komt. Dus ik ben eens op de site gaan kijken, en zie de onzekere toekomst van Malaika. Ik baal nu al dat het vanavond en dus voorlopig is afgelopen. Ik ben gek op soaps, en vind MALAIKA met GTST de beste die er zijn. Ook The Bold ben ik aan verslaafd. Deze 3 soaps maken mijn hele avond goed.

    DUS IK ZEG….DOORGAAN ERMEE!!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>