Ewout Genemans maakt Echte Penoze voor RTL 4

Aan programma’s over misdaad geen gebrek op de Nederlandse televisie, maar hoe opereren misdadigers nu echt? En vooral: waarom kiezen ze voor het foute pad? Dat wil Ewout Genemans naar voren brengen in Echte Penoze, dat hij voor RTL 4 maakt. Echte Penoze moet dit najaar al te zien zijn.

“Ik hang niet de goed ingevoerde verslaggever uit die iets aan de kaak wil stellen, maar heb oog voor het menselijke aspect”, vertelt hij in De Telegraaf. “Deze mensen hebben in de gevangenis gezeten, vrienden zijn dood en de familie is afgehaakt. Met hun biecht willen ze laten zien dat misdaad niet loont.”

Genemans, die eigenaar is van productiehuis No Pictures Please, belooft spraakmakende deelnemers. “We zijn nog volop bezig met de opnamen, ik houd de deelnemers geheim totdat we met iedereen echt hebben gesproken. Het zijn stuk voor stuk mensen die we doorgaans met een balkje voor hun ogen in de krant zien staan. Het varieert van handelaars in xtc tot plegers van liquidaties, alles komt voorbij.”

Ewout vertelt ook: “Deze mensen hebben er heel bewust voor gekozen om alles te vertellen. Het is niet zo dat ze er trots op zijn. We gaan straks geen stoere mannen zien die opscheppen over hun daden, maar mensen die spijt hebben en anderen voor een soortgelijk leven willen behoeden.”

Zie ook:
- Ewout Genemans ook naar RTL?
- Ewout Genemans vertrekt bij Avro
- Ewout Genemans vertaalt Intouchables naar RTL 5-show
Ewout: Maagdenshow niet in scène gezet
Passie in de Polder: Kandidaten hebben nooit spijt

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>