‘RTL Late Night ook concurrent voor DWDD’

Schermafbeelding 2013-05-30 om 22.33.14De komst van RTL Late Night vanaf eind september betekent niet alleen concurrentie voor Pauw & Witteman, Nieuwsuur en Hart van Nederland / Shownieuws. Ook De Wereld Draait Door kan zijn borst nat maken, voorspelt regisseur Bert van der Veer. “Zo’n Ferry Mingelen die daar woensdag zat, die heeft de redactie van RTL Late Night ook wel op zijn verlanglijstje staan als gast.”

Van der Veer kaart daarmee een heikele kwestie aan in Hilversum: het exclusief vastleggen van gasten. De verschillende programma’s van de publieke omroepen (zelfs van één en dezelfde omroep) zwartepieten al geregeld over de exclusiviteitsgekte. Een nieuwe speler in de vorm van RTL Late Night zal de strijd om dè gast van de dag alleen maar vergroten. Het nieuwe RTL-programma profiteert daarin mogelijk wel van een samenwerking met RTL Boulevard, dat door dezelfde producent wordt gemaakt.

Van der Veer juicht de komst van een nieuwe late night talkshow verder toe. Ook prijst hij de keuze voor Humberto Tan als presentator. “Op de terreinen waar de talkshow zich zal begeven, sport entertainment en politiek, heeft hij natuurlijk wel de bagage in huis”, zegt hij in RTL Boulevard. “Waar hij een beetje voor moet oppassen, is dat hij niet teveel het slimste jongetje van de klas moet uithangen.”

Humberto wil nog niet te veel kwijt over de exacte invulling van RTL Late Night. Wel laat hij doorschemeren dat deze met publiek wordt opgenomen op het Leidseplein in Amsterdam, zonder sidekick aan tafel. “Ja, het lijkt op al die andere talkshows, maar ook weer niet. Een show als deze is een afspiegeling van de man of vrouw die het presenteert. Als het goed is, krijgt RTL Late Night de geur en kleur van mij en de mensen die het maken.”

Zie ook:
- Humberto streeft naar waardering met RTL Late Night
- RTL 4 zet late night op scherp in nieuw tv-seizoen
Humberto Tan maakt RTL Late Night op RTL 4

1 Reacties // Reageer

One thought on “‘RTL Late Night ook concurrent voor DWDD’

  1. Valpa

    Waar wordt het opgenomen? In de Balie?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>