RTL Late Night mengt zich in strijd om late avond

1077819_555277574533657_1705617812_oVanavond kan toch wel gezien worden als de start van het nieuwe tv-seizoen – en één iemand steelt daarbij toch wel de show. Humberto Tan. Vanavond begint hij aan RTL Late Night, RTL’s langverwachte antwoord op Barend & Van Dorp, dat in 2005 bij de zender stopte. De afgelopen week heeft Humberto in heel veel kranten en tijdschriften zijn verhaal kunnen doen, vanavond moet hij het gaan bewijzen. “Mijn talent is mijn openheid en het snel contact kunnen maken.”

Hij vervolgt in het AD: “Ik ben geen lastige jongen en wil wel bikkelen, mezelf goed voorbereiden en gedisciplineerd leven. Niet straks na de uitzending aan de bar staan met bier, maar een colaatje en naar huis.”

Tan beseft dat RTL flink investeert in de latenightshow, en ook wel een risico neemt. “Erland Galjaard is persoonlijk naar Luxemburg gereisd om de directie te overtuigen van de show”, vertelt hij in de krant.

De zenderbaas is blij dat zijn RTL 4 eindelijk een complete programmering heeft. “Ik vind het spannend maar vooral erg leuk. Dit is het moment waar ik heel lang naar uit heb gekeken”, vertelt Galjaard aan deze blog. Met een succesvolle late night show ziet hij zijn zender als ‘af’. “Ik heb in RTL Late Night veel vertrouwen, al weet je nooit hoe het valt. De tv-wereld in zijn algemeen is competitief, maar voor talkshows geldt dat al helemaal.”

Schermafbeelding 2013-08-09 om 13.00.30RTL Late Night moet het onder andere opnemen tegen Nieuwsuur en Pauw & Witteman op hetzelfde tijdstip, maar zal qua gasten ook moeten concurreren met bijvoorbeeld De Wereld Draait Door. Galjaard: “Ik realiseer me dat het niet zomaar een succes is omdat het op RTL 4 geprogrammeerd staat. Ook Hart van Nederland is behoorlijk terug geklommen en is ook weer wat duidelijker. Het wordt een zware wedstrijd. Maar ik verheug me er op.”

Tan staat bij het grote publiek nog niet bekend als de warme tv-persoonlijkheid waar jij je verhaal lekker doet. Maar bij BNR Nieuwsradio en RTL Boulevard heeft hij wel bewezen over veel onderwerpen mee te kunnen praten. En over een flink aantal zaken ook inhoudelijk goed belezen te zijn. Het zal best even duren voor Humberto zijn draai goed heeft gevonden bij RTL Late Night. Maar het programma heeft zeker potentie om een vaste plek op de late avond te veroveren.

De gasten vanavond: Marlies Dekkers, Jan Smit, Coen van Veenendaal en discussie tussen advocaat Nico Meijering en John van den Heuvel.

RTL Late Night, 22.30 uur, RTL 4

Zie ook:
- Humberto Tan tekent 2-jarig contract bij RTL
- Humberto: RTL Late Night staat met 0-5 achter
- RTL Late Night shopt nieuwsduider bij BNN Today
- Humberto Tan in New York voor RTL Late Night
- ‘RTL Late Night ook concurrent voor DWDD’
- Humberto streeft naar waardering met RTL Late Night
- RTL 4 zet late night op scherp in nieuw tv-seizoen
Humberto Tan maakt RTL Late Night op RTL 4

23 Reacties // Reageer

23 thoughts on “RTL Late Night mengt zich in strijd om late avond

  1. Nico

    Lijkt mij een goed programma. Heb hem een aantal keer bij BNR radio gehoord en weet van veel dingen!

      /   Reply  / 
  2. $ Dollar Bill $

    Ik zal kijken vind hem een leuke presentator. En Pauw & Witteman is niet echt mijn ding.

      /   Reply  / 
  3. Rtl Late Night

    Vanavond de eerste uitzending van Rtl Late Night! Met Marlies Dekkers. Erg benieuwd naar dit nieuwe programma van Humberto Tan!

      /   Reply  / 
  4. Barry

    Vergeleken met de gasten, lijkt het net of humberto echt loopt te schreeuwen, kan dat wat zachter?

      /   Reply  / 
  5. Barry

    Humberto moet iets zachter praten, het lijkt dat hij boven iedereen uit wil komen, an het wat zachter?

      /   Reply  / 
  6. TE

    Niet te geloven om een oplichter van de kankerbestrijding die nergens spijt van heeft enorm veel zendtijd krijgt om de mensen doe te geloven dat het allemaal goed is wat hij heeft gedaan alleen een foutje ja de communicatie, het is een oplichter en verder niet jammer dat hij in de eerste uitzending zit had het idee dat het een leuk programma zou zijn valt enorm tegen dat dit soort mensen zendtijd krijgt. Dit is de eerste indruk van het programma jammer voor Umberto

      /   Reply  / 
  7. erik

    geen euro meer naar t kwf. wat een boef!!!waarom wordt hij niet opgepakt? john???

      /   Reply  / 
  8. yvonne

    Niet eerlijk dat Coen vanVeenendaal zo hard wordt veroordeeld vanwege eendeclaratie van 160.000 euro…….wat verdiend de directeur van het kwf fonds……bijna 2x zoveel….van het rode kruis ……3x zoveel…….daar hoor je nu niemand over…..allemaal donaties

      /   Reply  / 
  9. Ingrid

    Wat slecht, Umberto luistert niet naar zijn gasten. De stemmen van hem en zijn gasten klinken heel hol, alsof je in een kale ruim te zit. Nog veel voor verbetering vatbaar.

      /   Reply  / 
  10. Maureen

    Leuk en interessant! Humberto graag morgen iets meer ontspannen en de gasten wat meer zelf laten praten. Een rustmoment is niet verkeerd. Het kwam af en toe wat hectisch over.

    Succes morgen!!

      /   Reply  / 
  11. Edwin

    Het geluid klettert de huiskamer in schel en hard, dit luisterd niet warm en gezellig. Een warm en gedemd geluid zal gezelliger zijn in de huiskamer en kijkt ook prettiger. Humberto overstemd ook qua geluid de andere gasten.

      /   Reply  / 
  12. Wilmar

    Inderdaad, het geluid was deze uitzending niet optimaal. Maar kinderziektes zijn er altijd.

    Heb geboeid geluisterd naar de discussies. Met name de discussie met John van der Heuvel. Humberto leidde deze goed en was to the point: ‘ja of nee, john?’ Top!

      /   Reply  / 
  13. svenno koemans

    Het geluid was hol en galmde, wat de intimiteit van het gesprek zeker niet ten goede kwam. Dat komt door de hoge eetzaal van Americain. Wellicht meer dempende panelen ophangen ?
    Als het iets meer entertainment blijft heeft hij een kans tov Pauw & Witteman.
    En half 11 plannen is heeeeeeel slim !

      /   Reply  / 
  14. Ellen

    Umberto schreeuwde de kamer in terwijl de gasten slecht te horen waren. Moest constant het geluid bijstellen. Sfeetje vond ik gespannen overkomen. Valkuil voor Umberto is het niet uit laten spreken van zijn gasten. Dat heeft de heer Knevel ook en is een ergenis om naar te luisteren en voor mij een reden om er niet meer naar te kijken.

      /   Reply  / 
    1. LK

      Goh, na 1 aflevering van een nieuw werkdagelijks programma al concluderen dat het niks is omdat het geluid niet goed is. Misschien is het dan verstandig om de TV maar uit het raam te gooien en een boek te gaan lezen?

        /   Reply  / 
  15. loes

    Ik vond het goed,en als Umberto naar de kritiek luistert en er iets van opsteekt.
    Alle begin heeft een start nodig,
    Het is ern verrijking en ik schakel naar Umberto i.p.v. die andere talkshows.
    Voor mij is het TOP……

      /   Reply  / 
  16. Richard

    Het programma heeft potentie, het ontbreekt alleen aan een goeie sidekick voor Humberto.

      /   Reply  / 
  17. Daan

    Het leek even wat te worden met onze beste Umberto en zijn praatgasten. Maar binnen drie uitzendingen gaat het reeds lijken op een pseudo rtl boulevard.
    BNers blijf bij je leest en ga niet interessant zitten doen in een praatprogramma en je in allerlei bochten wringen om deel te nemen aan onderwerpen met enige inhoud.
    Neem weer snel plaats op x factorstoelen of doe mee aan Linda lalpartijtjes maar ga niet plotsklaps voor de camera beter zitten weten

      /   Reply  / 
  18. ramjam

    Kom nou, kinderziektes met het geluid!! Als je professionele geluidsmensen in dienst hebt dan moeten ze het al weten. Nederlandse tv fail!!

      /   Reply  / 
  19. Peter

    Het geluid is beter dan het begin van de week… gezien de locatie zal het niet veel beter kunnen, maar wel een blamage van het bedrijf dat dat regelt, zou rtl even flink onder handen moeten gaan nemen….

    En de vraag is wat verwacht je van het programma, ik moet even nadenken over de eerste dagelijkse LN talkshow met BVD, verschilde de gasten zo erg met nu? Daarnaast Tan moet gewoon een sidekick krijgen…

    De vraag is ook even wat is de vervanger van Tan, bij afwezigheid?

    Vanavond een goede mix van gasten denk ik zo… en mensen die hele hele zware kost verwachten kan op naar NL 1…. wellicht val je dan lekker in slaap.

      /   Reply  / 
  20. Kit

    Wij zijn al wat ouder en verstaan humberto tan niet. Hij praat veel te snel. Haken dus voorlopig af.

      /   Reply  / 
  21. Joop

    Waarom is de reclame aankondiging van dit programma zo ontzettend hard, voor mij al ‘n reden om niet te kijken.

      /   Reply  / 
  22. Peremsns

    Waarom moet dat geluid van de aankondiging zo overdreven hard! Meteen wegzappen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>