‘Oprechte zorgen bij Dries in De Roelvinkjes’

Vorige week is De Roelvinkjes met bijna een half miljoen kijkers van start gegaan op RTL 5. Op voorhand was er de nodige kritiek; waarom een platform geven aan een jongen die zo discutabel is? Maar RTL-programmadirecteur Erland Galjaard is blij met de real-life soap, waarin de nodige problemen besproken worden.

Aan Het Parool vertelt hij: “Ik heb de pilot goed bekeken. Ik zag oprechte zorg bij vader Dries, zijn huidige vrouw en zijn ex, de moeder van Dave, waarbij ze over hun eigen problemen heen stappen. En kennelijk is het iets wat meer mensen bezighoudt, want het scoorde goed.”

Natuurlijk is de kritiek Galjaard niet ontgaan. “Dit soort dingen is net als een roddelblad: niemand leest het zogenaamd, maar op het moment dat ik er voor het eerst in stond, keek het hele hockeyveld ineens om. Of zoals bij de Pin-up club van Jef Rademakers vroeger. Kwam hij ‘s ochtends binnen, zei hij met dat stemmetje: ‘Allemaal weer niet gezien, neem ik aan?’”

In de tweede aflevering van De Roelvinkjes: Tranen bij Daves stiefmoeder Honoria, die de spanningen niet meer trekt.

De Roelvinkjes, 20.30 uur, RTL 5

Zie ook:
- Het spannende (?) leven van Dave in De Roelvinkjes
- 473 duizend kijkers De Roelvinkjes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>