Chris Zegers weg bij RTL Travel, einde programma?

De toekomst van RTL Travel staat weer eens op losse schroeven. Chris Zegers, samen met Floortje Dessing één van de grondleggers van het reisprogramma, houdt het na dit seizoen voor gezien, meldt Evert Santegoeds op Radio 538. En dan lijkt de rek wel erg uit het programma; Renate Verbaan gaat deze zomer haar kraamtijd in, Daphne Bunskoek stapt zeer vermoedelijk over naar de VPRO en dan houd je alleen newby's Roeland Fernhout en Beau van Erven Dorens over…

Nu is het elk jaar onduidelijk of RTL Travel nog wel terugkomt. Gedoe met sponsors, budgetten en meer geldzaken. Ergens halverwege de zomerstop komt er dan toch een envelop met geld tevoorschijn en mogen de RTL-gezichten weer de hele wereld over voor RTL Travel.

De laatste jaren is de rubriek sterk zoekende naar een smoel. Twee jaar terug kwam de klad er flink in; de presentatoren moesten een soort best of samenstellen, later werd gezocht naar adrenalinekicks in RTL Travel Adrenaline. Nu staat het programma aan de rand van de zondagavond en zijn de kijkcijfers niet om over naar huis te schrijven.

Dat terwijl de NPO met programma's 3 op Reis (Llink) en Weg met BNN (BNN) heel aardige reisrubrieken heeft die eigenlijk een prima vervanging zijn van RTL Travel. Je zou kunnen zeggen dat de publieken het ooit leidende reisprogramma hebben ingehaald.

Of het doek definitief valt voor RTL Travel, zal ergens in de zomermaanden wel officieel duidelijk worden. Maar ga er officieus maar vanuit dat je naar de laatste afleveringen zit te kijken.

Zie ook:
- Floortje Dessing reist duurzaam in 3 Op Reis
- Op reis met Daphne, Roeland, Chris, Renate en Beau
- RTL Travel schuift op richting Jules Unlimited en Try Before You Die

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Chris Zegers weg bij RTL Travel, einde programma?

  1. Tjep

    neee…
    RTL/Yorin Travel roeleert nog steeds,
    zelfs in de herhalingen (behalve die met Tom Rhodes/Kevin Masters)

    Haal Lotter Verlakt en Romeo Egbeama maar van stal!!!!

      /   Reply  / 
  2. Chaos

    Volgens mij is het seizoen van RTL Travel al een maand afgelopen en wordt het seizoen op dit moment herhaald. Dan is de laatste (nieuwe) aflevering al geweest.

      /   Reply  / 
  3. Frans

    Ach, ik vind 3 op Reis eigenlijk de originele RTL Travel, laat Floortje er nou ook in zitten. ;-)
    Het is een luchtige formule zonder dat de ego’s van de presentators erbovenop ligt.

      /   Reply  / 
  4. Martijnjdd

    Yorin / RTL Travel was altijd een topprogramma, totdat het werd verkracht met lijstjes en kicks. Ik ben toen afgehaakt en ben blij dat NL3 de perfecte vervanger (lees: kopie) op een mooie primetime plaats heeft gezet.

      /   Reply  / 
  5. Pingback: Doek gevallen voor RTL Travel | Zappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>