SBS zet Grey’s Anatomy, Lost en Desperate Housewives online

Op internetgebied loopt SBS zwaar achter. De Publieke Omroep heeft het populaire Uitzendinggemist en ook RTL biedt kijkers de kans om online programma's nog eens te bekijken. Bij SBS gebeurt dit nu mondjesmaat, maar de zender gaat volgend jaar een grote slag maken met de komst van Maxdome. Dit is een portal waar je tegen betaling al je favoriete series en films kunt bekijken. Ook de buitenlandse hitseries als Grey's Anatomy, Lost, Desperate Housewives en House vallen daaronder.

Maxdome is een dienst waar je online video kunt terugkijken tegen betaling. In Duitsland worden allerlei topseries aangeboden. De meest recente aflevering van Grey's Anatomy kost er 2,49 euro, een iets oudere aflevering kost 1,49 euro. Ook kun je er films bekijken. Das Parfum is al te zien voor 0,99 euro.

Commercieel directeur Peter Vertregt legt in het jongste nummer van vakblad Adformatie uit wat de plannen zijn. "Op het interactieve vlak is het wel een beetje stil geweest. Dat kwam ook omdat we wilden wachten tot na de overname door ProSiebenSat1. Zij investerenveel in interactive en daar gaan wij van profiteren. In Duitsland loopt al het succesvolle MyVideo (een soort YouTube, red.), een user-generated content site. Ze bereiken daar maar liefst 40 procent van de markt. Ook de site Maxdome, voor video-on-demand, is populair. Wij gaan binnenkort zowel MyVideo als Maxdome in Nederland introduceren."

Ik denk dat vooral veel mensen gebaat zijn bij Maxdome. Voor de geoefende internetter is het een koud kunstje om online streaming te kijken naar Grey's Anatomy, Desperate Housewives of House. Maar de 'leek' weet dat niet zo eenvoudig te vinden. Zij hebben zeker profijt van Maxdome, al vind ik de tarieven aan de pittige kant in Duitsland. Met MyVideo is SBS in Nederland denk ik te laat, er zijn al te veel alternatieven en duidelijke marktleiders.

Aflevering gemist van:
- Prison Break
- Grey's Anatomy
- Desperate Housewives

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “SBS zet Grey’s Anatomy, Lost en Desperate Housewives online

  1. nick

    Is er ook al niet zoiets in de vorm van rtl video?

      /   Reply  / 
  2. Valpa

    heb afgelopen week betaald voor herhaling van gooische vrouwen.. had ik er wel voor over ;) 1,30 euro is nog wel te doen. maar RTL kan geen sites bouwen, dat is ook duidelijk. elke pagina staat helemaal links, met rechts alleen maar reclame. ze hadden talpa interactive met hun prachtige designs ook over mogen nemen hoor!

      /   Reply  / 
  3. Stefan

    Talpa was degene met de mooiste en meest interactieve site. RTL had hun afdeling inderdaad wel over mogen nemen. De site van Tien.tv/Talpa.tv is zelfs een tijdje de best bezochte geweest onder de tv-zenders. Kan me niet voorstellen dat RTL dat niet wil worden.

      /   Reply  / 
  4. M arijn

    Zijn straks alleen de buitenlandse series te kijken of ook alle programma’s die op SBS uitgezonden worden?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>