Verrassende wending in Net 5-serie Ugly Betty

Net 5 zendt nu al zo'n tien weken Ugly Betty uit, een Amerikaanse comedy losjes gebaseerd op telenovelle Betty la Fea, die wij hier konden zien als Lotte. Natuurlijk zijn er overeenkomsten tussen Ugly Betty en Lotte, tegelijkertijd zijn de verschillen gigantisch. Ik geniet er in elk geval elke week van. De plotwending in de laatst uitgezonden aflevering is gigantisch. De doodgewaande Alex Meade blijkt te leven, maar dan als de verbouwde vrouw Alexis, gespeeld door Rebecca Romijn.

Het verhaal van Ugly Betty in een notendop: Betty Suarez komt uit een arm gezin waar elk dubbeltje moet worden omgedraaid. Per toeval kan ze aan de slag als secretaresse van Daniel Meade, de nieuwbakken hoofdredacteur van Mode Magazine. Daniel is een echte playboy en krijgt als erfgenaam van uitgeefconcern Meade voor het eerst een pittige, serieuze baan. Dit tot ongenoegen van Wilhelmina Slater, die eigenlijk op de functie aasde. Wilhelmina probeert de poten onder Daniels stoel weg te zagen, maar samen met Betty vormt hij een goed team.

Daniel had dus een broer, Alex Meade, die op tragische wijze bij een ski-ongeluk zou zijn omgekomen. Niet dus. Wilhelmina voert al weken geheimzinnige telefoongesprekken met een soort vrouwelijke mummie. En in de aflevering van afgelopen maandag was de mummie dus afgewikkeld. Toen bleek dat Alex zijn 'verdwijntruc' gebruikte voor een geslachtsoperatie en herstelperiode. Alexis gaat voor heel wat opschudding zorgen bij Mode Magazine.

Ugly Betty is dus totaal anders dan Lotte. Ja, de assistente is bepaald geen schoonheid te noemen. Hoewel het gezinsleven van Betty een hoofdlijn is, zijn de perikelen van Daniel en het uitgeefconcern hier evengroot. Bij Lotte was dat toch anders. En: de baas van Lotte was veel knapper dan de baas van Betty.

Een fijne serie dus. Ugly Betty is nog niet door een heel groot publiek ontdekt, wekelijks kijken er zo'n 350.000 mensen. Dat mogen er best wat meer zijn.

Ugly Betty, 20.30 uur, Net 5

Zie ook:
- Lotte heet op Net 5 Betty
- Producent verwacht grootse dingen van Talpa's telenovelle Liefdes van Lotte

1 Reacties // Reageer

One thought on “Verrassende wending in Net 5-serie Ugly Betty

  1. yasmina

    hooi gaat alles goed met jou met mij wel ik kijk altijd naar deze serie het is vet en je speelt heel goed ga zo door maar je bent tog echt dertien zit je op school

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>