Fraai: Peter R. de Vries op strooptocht naar oplichters

SBS stuurde deze week een fraai persbericht uit over de aflevering van Peter R. de Vries Misdaadverslaggever. De politie wordt hierin te kakken gezet, omdat ze een kleine groep oplichters laten lopen terwijl het oppakken ervan een fluitje van een cent zou zijn. Je hoort Peter R. de Vries het verhaal op geïrriteerde toon vertellen, om vervolgens trots te melden dat hij het klusje wel even klaart. De ‘strooptocht’ is vanavond te zien met spannende verborgen camera-beelden.

“Het is de politie echt makkelijk gemaakt want beide oplichters laten op hun strooptocht steeds een kopie van een echt identificatiebewijs achter, een correct thuisadres en een juist telefoonnummer”, luidt het persbericht. “De gedupeerde ondernemers overhandigen al die gegevens persoonlijk aan de lokale politie die dus eigenlijk niets anders hoeft te doen dan de oplichters op te halen en hun buit mee te nemen. Maar tussen aangifte en actie zitten cursussen in de weg, en atv-dagen.”

“Hoewel het om vele tienduizenden euro’s gaat en er weken verstrijken, kunnen de oplichters hun strooptocht door Nederland ongehinderd door de politie vervolgen. Tot de verborgen camera van Peter hen in het vizier krijgt. Het spoor van de oplichters loopt langs obscure loodsen, een voormalige hennepkwekerij, de Haagse verslavingskliniek, een uitgewoonde villa in Limburg en de ‘achtertuin’ van een politiebureau. Uiteindelijk komt het tot een confrontatie met Peter.”

Peter R. de Vries Misdaadverslaggever, 21.30 uur, SBS 6

Zie ook:
- Heftige confrontatie vanavond in Peter R. de Vries Misdaadverslaggever
- Peter R. de Vries tekent 3 jaar bij SBS 6 bij
- Peter R. de Vries onderzoekt moord op Tamara Wolvers

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Fraai: Peter R. de Vries op strooptocht naar oplichters

  1. leon

    kritiek is oke ,maar de situatie moet denk ik beter belicht worden,,de kritiek is nogal eenzijdig.het mag niet zo zijn dat het een circus programa wordt.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>